2017-01-19 13:03

ULTIMA ORA


Uraganul Katia a făcut cel puțin o victimă în Marea Britanie

 |  10:39
Uraganul Katia a făcut cel puțin o victimă în Marea Britanie

Uraganul Katia a distrus zeci de autoturisme şi a lăsat mii de apartamente fără curent electric, după ce s-a abătut luni asupra sudului şi centrului Scoţiei, Irlandei de Nord şi asupra unor zone din Anglia şi Ţara Galilor. Cel puţin o persoană a murit în urma intemperiilor.

Numeroşi copaci şi crengi au căzut pe căile de cale ferată şi pe şosele, iar curselor de feribot au fost anulate după ce valuri mari au lovit coastele. Accesul camioanelor pe mai multe poduri rutiere a fost interzis.

Persoana a murit în County Durham, în nordul Angliei în timp ce conducea un autoturism care a fost strivit de un copac căzut.

Vânt care însoţește uraganul a atins 128 kilometri pe oră, potrivit meteorologilor.

Compania CE Electric UK  lucrează la restabilirea alimentării cu energie electrică pentru aproximativ 10.000 de consumatori afectaţi, potrivit Mediafax.

Inițial Katia s-a format ca furtună tropicală la 30 august în estul Oceanului Atlantic, în largul insulelor Capul Verde, a trecut prin Bermude şi apoi s-a îndepărtat de coasta estică a SUA, înaintând în largul oceanului. Pe parcurs s-a transformat până la nivelul de uragan, slăbind apoi până la gradul de furtună tropicală, potrivit Agepres.

Furtunilor tropicale li se atribuie un nume în momentul în care vântul atinge 62 de kilometri pe oră, iar furtuna devine uragan atunci când viteza vântului depăşeşte 119 km/oră.

Până în noiembrie va dura sezonul uraganelor în Atlantic.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-06-20

TAGURI: Katia, Marea Britanie, victimă, uraganComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image