2018-12-10 20:11


Urmărirea penală în cazul lui Marius Petcu s-a încheiat. Liderul sindical urmează să fie trimis în judecată

 |  11:21
Urmărirea penală în cazul lui Marius Petcu s-a încheiat. Liderul sindical urmează să fie trimis în judecată

Procurorii DNA au finalizat urmărirea penală în dosarullui Marius Petcu, astfel că acesta poate fi trimis în judecată, a declarat unavocat al sindicalistului, marţi, la instanţa supremă, unde s-a judecat ocontestaţie împotriva respingerii unei cereri de eliberare provizorie aacestuia.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dezbătut, marţi,contestaţia lui Marius Petcu împotriva deciziei prin care Curtea de ApelBucureşti a respins ca neîntemeiată o cerere de eliberare provizorie subcontrol judiciar făcută de avocaţii acestuia.

Întimpul dezbaterilor, unul dintre avocaţii lui Petcu a spus că urmărirea penală în cazul clientului său afost finalizată, că procurorii anticorupţie i-au prezentat acestuia materialulde urmărire penală şi că urmează să fie deferit justiţiei.

Avocatula menţionat că dosarul conţine declaraţiile a şapte martori, expertiza vileidin Predal, despre care se presupune că ar fi fost cumpărată la un preţsubevaluat, cu titlul de mită, precum şi interceptări telefonice.

Referitorla expertiza întocmită în acest dosar avocatul a precizat că valoarea vileiconstatată de către expert nu ar fi cu mult mai mare faţă de suma regăsită încontractul de preluare a vilei.

Înacest context, avocaţii au arătat că în raport de toate aceste aspecte, cât şide persoana lui Marius Petcu, acesta ar putea fi eliberat sub control judiciar,astfel încât să poată să fie alături de familia sa de sărbători.

Înreplică, procurorul anticorupţie prezent la proces s-a opus, arătând căeliberarea într-un timp atât de scurt este inoportună, precizând că nu a trecutnici mai bine de o lună de la prinderea în flagrant delict a sindicalistului întimp ce primea 40.000 de euro mită.

Procurorul a cerut menţinerea arestului şi respingereacererii avocaţilor lui Petcu.

Înultimul cuvânt în faţa instanţei, sindicalistul a susţinut că nu va crea niciunfel de problemă procurorilor în cazul în care va fi eliberat şi că îşi doreştesă petreacă sărbătorile pascale alături de familie şi de prieteni.

Instanţa supremă a rămas în pronunţare cu privire lacererea de eliberare a lui Marius Petcu.

Curteade Apel Bucureşti a arătat în motivarea deciziei prin care a respins cererea deeliberare provizorie sub control judiciar, făcută de apărătorii lideruluisindical Marius Petcu, că "faptele presupus comise de inculpat sunt faptede corupţie, fenomen infracţional cu un grad sporit de pericol social,realitate ce determină imperativul adoptării de măsuri în consecinţă".

"Acestelement, ca şi celelalte criterii generale amintite trebuie analizatecumulativ, întrucât ele se intercondiţionează reciproc, fără a da o pondere maimare aspectelor care conturează personalitatea inculpatului sau, dimpotrivă,celor care caracterizează faptele presupus săvârşite", a mai notat Curteaîn decizia sa.

Judecătorula invocat jurisprudenţa Curţii Europene de la Strasbourg, care a constatat căanumite infracţiuni prin gravitatea lor particulară şi prin reacţia publiculuipot determina o stare de pericol pentru comunitate, justificând astfel stareade arest preventiv, cel puţin pentru o anumită perioadă de timp, mai arată CAB,care notează că "din altă perspectivă, datele personale ale inculpatuluiconstituie dovada unei reprezentări clare din partea acestuia a caracteruluifaptelor sale"

Curteade Apel Bucureşti a judecat, în 12 aprilie, o cerere de eliberare provizoriesub control judiciar făcută de avocaţii sindicalistului Marius Petcu, .

În 24martie, Marius Petcu a fost prins luând mită 40.000 de euro, o parte din baniiceruţi omului de afaceri Petre Scrieciu pentru ca firma acestuia să executelucrările la un centru pentru sindicate din Snagov.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-10-24
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...