2017-01-21 00:16

ULTIMA ORA


Următoarea audiere a lui Breivik va fi publică

 |  19:16

Următoarea înfăţişare, prin videoconferinţă, a lui Anders Behring Breivik la tribunalul care examinează atacurile de la 22 iulie din Norvegia va fi pentru prima dată deschisă presei şi persoanelor apropiate celor 77 de victime, a anunţat marţi instanţa de la Oslo, transmite AFP.

Breivik urmează să compară la 14 noiembrie în faţa unui judecător care se va pronunţa asupra menţinerii sale în detenţie provizorie pentru încă 12 săptămâni.

Judecătorul a precizat că 'este foarte improbabil ca, în cazul unei audieri publice, suspectul să aibă posibilitatea de a comunica cu cineva'.

Decizia în acest sens a fost una foarte aşteptată, în măsura în care atât poliţia, cât şi apărarea s-au pronunţat în favoarea unei şedinţe publice.

Vineri, tribunalul de la Oslo a decis ca audierea să aibă loc printr-o legătură video de la închisoarea unde este încarcerat extremistul de 32 de ani, potrivit unui nou regulament intrat în vigoare la 1 septembrie. Avocaţii lui Breivik au făcut apel, cerând ca clientul lor să poată compărea personal în faţa judecătorului. Curtea de Apel urmează să se pronunţe în legătură cu acest aspect.

Anders Behring Breivik a recunoscut că este autorul atentatului cu bombă de la sediul guvernului din Oslo şi al tirurilor asupra unei reuniuni de tineret de pe insula Utoeya, din apropiere de capitala norvegiană. Dacă experţii în psihiatrie îl vor declara responsabil penal, procesul său ar urma să înceapă în aprilie anul viitor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-08-25Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image