2017-01-24 17:17


USL a contestat la Curtea Constituţională noul Cod al Muncii

 |  13:52
USL a contestat la Curtea Constituţională noul Cod al Muncii

USL a depus, joi, o sesizare la CurteaConstituţională privind Codul Muncii, contestând asumarea răspunderiiGuvernului pe acest proiect, dar şi încălcarea unor prevederi constituţionalelegate de dreptul la muncă, dreptul la concediu, dreptul la asociere şi dreptulla grevă.

Sesizareadepusă la Curtea Constituţională este semnată de 112 deputaţi PSD, PNL şi PC, aprecizat liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Mircea Duşa.

El a arătat că sesizarea acuză"modul abuziv în care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament,evitând dezbaterea asupra Codului Muncii".

Potrivitlui Duşa, opoziţia solicită Curţii Constituţionale să se pronunţe şi pe fond,asupra unor prevederi din legea de modificarea Codului Muncii pe care leconsideră a intra în conflict cu textele din legea fundamentală legate dedreptul la muncă, dreptul la asociere, dreptul la grevă, dreptul la salariu şila un nivel de trai decent.

Guvernulşi-a asumat răspunderea în Parlament pe Codul Muncii, săptămâna trecută.Opoziţia a depus o moţiunea de cenzură care a fost dezbătută miercuridupă-amiază. Moţiunea de cenzură a fost respinsă, miercuri seară, rezultatulindicând 216 voturi valabil exprimate, dintre care 212 "pentru" şipatru "împotriva" demersului opoziţiei. Pentru adoptarea acesteiaerau necesare cel puţin 236 de voturi favorabile.

PremierulEmil Boc a declarat că respingerea moţiunii de cenzură în cazul Codului Munciireprezintă o altă bătălie câştigată în procesul de reformare a statului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-07-31Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image