2016-12-09 07:52

ULTIMA ORA


USL dezbate posibilitatea suspendării lui Traian Băsescu

 |  07:58
USL dezbate posibilitatea suspendării lui Traian Băsescu

Declanşarea procedurii de suspendare a lui Traian Băsescu va fi dezbătută luni de Uniunea Social Liberală (USL). Uniunea justifică acestă inițiativă prin faptul că preşedintele a declarat că, indiferent de rezultatul sesizării de către Opoziţie la Curtea Constituţională a proiectului de act normativ care vizează îngheţarea pensiilor şi salariilor în 2012, realitatea este că 'bani nu există'.  

'Am luat act cu îngrijorare şi indignare de faptul că, prin noile sale declaraţii făcute la postul public de radio, preşedintele Traian Băsescu anunţă explicit refuzul său de a aplica legea care prevede indexarea anuală a pensiilor, precum şi hotărârile judecătoreşti definitive şi irevocabile câştigate de profesori şi alţi bugetari (decizii date în aplicarea legii promulgate chiar de către domnia sa!). Acest refuz va persista chiar şi după o eventuală pronunţare a Curţii Constituţionale în sensul obligativităţii aplicării respectivelor legi. (…) Constatăm, de asemenea, că aceste semnale vin într-o serie mai lungă de acţiuni comise de preşedintele Traian Băsescu în ultima perioadă, pe care le considerăm vădit neconstituţionale', au anunţat Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin, pe 16 noiembrie. După ce au semnat o declaraţie în acest sens, cei trei au afirmat că aceste poziţii 'sunt extrem de iresponsabile şi periculoase', deoarece întăresc mesajul preşedintelui 'despre abolirea statului de drept' în România. Pentru luni, la şedinţa săptămânală a Uniunii, liderii USL au solicitat juriştilor din partidele lor să pregătească un raport fundamentat cu privire 'la aceste acţiuni grave', care încalcă prevederile Constituţiei. Raportul va analiza posibilitatea suspendării lui Traian Băsescu, în conformitate cu articolul 95 din Constituţie, după o evaluare a declarațiilor preşedintelui.

Emil Boc consideră iniţiativa USL absolut demagogică şi iresponsabilă. 'Demonstrează şi faptul că şi după doi ani de criză actuala Opoziţie nu a înţeles nimic din ce au făcut în anul 2008 şi în ce lume trăiesc în 2011. Deci, din acest punct de vedere, nu are niciun fel de acoperire legală şi constituţională iniţiativa lor. Există decizii anterioare ale Curţii Constituţionale care dau dreptul fără echivoc preşedintelui României de a-şi preciza punctele de vedere cu privire la subiecte de dezbatere publică de interes major în România. Pe de altă parte, preşedintele spune lucrurilor pe nume şi stabileşte o realitate economică pe care o cunoaştem cu toţii. Resursele financiare sunt acelea pe care le avem. Ele trebuie astfel utilizate încât să consolidăm creşterea economică a României şi nu să ne ducem spre politici demagogice, populiste, fără acoperire în economie', a declarat premierul, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-01-21

TAGURI: Băsescu, suspendare, USLComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

DIACONU GABRIELA
21 Noi 2011

presedintele ROMANIEI dl traian basesscu trebuie sa si termine mandatul ,ptr. a nu se crea HAUS in tara , domnule mucea adica ponta

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Reacția lui Lucian Bute după ce a scăpat de suspendarea pentru dopaj Pugilistul Lucian Bute a primit una dintre cele mai bune vesti dupa jumatate de an. Comisiile... 27 Noi 2016 | (0)
Se menține decizia de suspendare în cazul lui Joseph Blatter Tribunalul de arbitraj sportiv (TAS) de la Lausanne a menținut decizia de suspendare a fostului... 05 Dec 2016 | (0)