2017-01-24 17:15


USL şi PDL şi-au desemnat candidaţii după demisia lui Cinteză

 |  10:28
USL şi PDL şi-au desemnat candidaţii după demisia lui Cinteză

USL şi PDL şi-au desemnat candidaţii la alegerile parţiale care ar putea avea loc la începutul lui 2012, în colegiul uninominal 4 din Circumscripţia electorală Argeş, ca urmare a demisiei democrat-liberalului Mircea Cinteză din funcția de senator, pe motiv de incompatibilitate.

Birourile judeţene ale PSD, PNL şi PC, reunite joi seară la Piteşti, în şedinţă comună, l-au desemnat pe liberalul Ion Popa drept candidat al USL. Acesta a ocupat funcţiile de prefect şi subprefect în perioada 2005-2009, fiind în acest moment preşedinte al PNL Argeş.

Reprezentanţii PDL Argeş au anunţat anterior numele candidatului, fiind vorba de omul de afaceri piteştean Daniel Dragomir. Conform legii, decât formaţiunile politice, care au participat şi au reuşit să depăşească pragul electoral la alegerile parlamentare din 2008, pot avea candidaţi la alegerile parţiale, ce vor fi organizate pentru colegiul senatorial format în jurul municipiului Piteşti.

Alegerile parţiale ar putea fi organizate cel mai devreme în februarie 2012, după parcurgerea tuturor etapelor procedurale. 'După ce Senatul României va publica în Monitorul Oficial constatarea încetării mandatului domnului senator Mircea Cinteză, Instituţia Prefectului trebuie ca în termen de 45 de zile să solicite Guvernului României, respectiv Ministerului Administraţiei şi Internelor, organizarea de alegeri pentru acest colegiu. Aşadar într-un termen de 90 de zile, începând de la publicarea în Monitorul Oficial, este posibilă organizarea de alegeri. (...) Teoretic nu este posibil ca alegerile parţiale să se desfăşoare mai devreme de luna februarie', a explicat prefectul judeţului Argeş, Gheorghe Davidescu. În data de 9 decembrie, senatorul PDL Mircea Cinteză şi-a dat demisia luând în calcul incompatibilitatea cu activitatea pe care o desfăşoară în Colegiul Medicilor din Bucureşti şi în Adunarea Generală a Colegiului Medicilor Bucureşti, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-01-24

TAGURI: Mircea_Cinteză, USL, candidați, PDL, alegeriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image