2016-12-05 00:48

ULTIMA ORA


USL şi UNPR se întâlnesc cu delegaţia FMI, CE şi BM

 |  08:37
USL şi UNPR se întâlnesc cu delegaţia FMI, CE şi BM

Preşedintele PSD, Victor Ponta, şi lideri ai USL, precum şi conducerea UNPR se vor întâlni, joi, pe rând, cu delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale.

Unul dintre subiectele care vor fi abordate în cadrul întâlnirii se referă la revenirea salariilor bugetarilor şi la creşterea pensiilor, a precizat preşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul României, Marian Sârbu, la începutul acestei săptămâni. Potrivit acestuia, fiindcă România a luat măsuri de ajustare structurală şi populaţia a ''suferit'' timp de doi ani măsuri de austeritate, o eventuală revenire a salariilor şi pensiilor nu reprezintă o măsură populistă.

Taxarea averilor mari reprezintă una dintre temele ce ar mai putea fi discutate la întâlnirea cu UNPR, care, încă de la depunerea proiectului legislativ, preciza că legea ar urma să se aplice pe o perioadă de trei ani.

Miercurea trecută, la Bucureşti, delegaţia FMI, CE şi BM a început a patra misiune de evaluare a Acordului stand-by de tip preventiv cu România. Având programate întâlniri cu autorităţile române, precum şi cu reprezentanţi ai partidelor politice, ai sindicatelor, mediului de afaceri, băncilor şi societăţii civile, oficialii FMI, CE şi BM se vor afla în ţara noastră până pe 6 februarie.

De asemenea, delegaţia FMI, CE şi BM s-a întâlnit miercuri și cu lideri ai Uniunii Democrate Maghiare din România, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-28

TAGURI: USL, CE, BM, UNPR, FMIComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

FALCONETTI
04 Feb 2012

Una din cererile UNPR la aceasta intalnire va fi revenirea salariilor bugetarilor la nivelul lunii iunie 2010. Tare pe pozitii.
ANDREEA
04 Feb 2012

Si nu numai. Am inteles ca UNPR-ul are ca tema de discutie si taxa averilor mari pe care acest partid a propus-i inca de anul trecut. Sa speram ca se va pune in practica si astfel vor creste fondurile necesare suplimentarii salariilor bugetarilor.
VALCIU
04 Feb 2012

Daca merg impreuna cred ca FMI va vorbi cu USL sa fie si ei de acord cu taxa pe averea afisata pe care o sustine UNPR, fara de care cresterea salariilor nu se prea poate face. Dupa parerea mea acea taxa e de bun simt, 1% nu e mult.

Adauga un comentariu

Random image