2017-01-19 06:43

ULTIMA ORA


USL şi UNPR se întâlnesc cu delegaţia FMI, CE şi BM

 |  08:37
USL şi UNPR se întâlnesc cu delegaţia FMI, CE şi BM

Preşedintele PSD, Victor Ponta, şi lideri ai USL, precum şi conducerea UNPR se vor întâlni, joi, pe rând, cu delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale.

Unul dintre subiectele care vor fi abordate în cadrul întâlnirii se referă la revenirea salariilor bugetarilor şi la creşterea pensiilor, a precizat preşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul României, Marian Sârbu, la începutul acestei săptămâni. Potrivit acestuia, fiindcă România a luat măsuri de ajustare structurală şi populaţia a ''suferit'' timp de doi ani măsuri de austeritate, o eventuală revenire a salariilor şi pensiilor nu reprezintă o măsură populistă.

Taxarea averilor mari reprezintă una dintre temele ce ar mai putea fi discutate la întâlnirea cu UNPR, care, încă de la depunerea proiectului legislativ, preciza că legea ar urma să se aplice pe o perioadă de trei ani.

Miercurea trecută, la Bucureşti, delegaţia FMI, CE şi BM a început a patra misiune de evaluare a Acordului stand-by de tip preventiv cu România. Având programate întâlniri cu autorităţile române, precum şi cu reprezentanţi ai partidelor politice, ai sindicatelor, mediului de afaceri, băncilor şi societăţii civile, oficialii FMI, CE şi BM se vor afla în ţara noastră până pe 6 februarie.

De asemenea, delegaţia FMI, CE şi BM s-a întâlnit miercuri și cu lideri ai Uniunii Democrate Maghiare din România, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-28

TAGURI: USL, CE, BM, UNPR, FMIComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

FALCONETTI
04 Feb 2012

Una din cererile UNPR la aceasta intalnire va fi r evenirea salariilor buget arilor la nivelul lunii i unie 2010. Tare pe poziti i.
ANDREEA
04 Feb 2012

Si nu numai. Am inteles c a UNPR-ul are ca tema de discutie si taxa averilor mari pe care acest parti d a propus-i inca de anul trecut. Sa speram ca se va pune in practica si as tfel vor creste fondurile necesare suplimentarii s alariilor bugetarilor.
VALCIU
04 Feb 2012

Daca merg impreuna cred c a FMI va vorbi cu USL sa fie si ei de acord cu tax a pe averea afisata pe ca re o sustine UNPR, fara d e care cresterea salariil or nu se prea poate face. Dupa parerea mea acea ta xa e de bun simt, 1% nu e mult.

Adauga un comentariu

Random image