2017-01-18 10:21

ULTIMA ORA


Utilizatorii Apple, spionaţi de Google

 |  09:05
Utilizatorii Apple, spionaţi de Google

Utilizatorii Apple au fost spionaţi de Google, acuzat că a folosit practici ilegale prin aplicarea codurilor unui program special, ascunse în comenzile Safari, pentru a supraveghea şi a înregistra obiceiurile de navigare a milioane internauţi.

'Suntem pe cale să oprim aceste practici', a declarat un responsabil de la Apple, după ce supravegherea Safari, browserul principal folosit în dispozitivele firmei, a fost abia sistată de către Google şi alte firme de publicitate.

Indicând că 'aceste cookies' nu colectează informaţii personale, Google, al cărui slogan informal este 'Nu fi rău!', a negat că a încălcat viaţa privată a utilizatorilor de Internet.

Trimis de un server unui navigator web şi apoi trimis înapoi (nemodificat) de către navigator, de fiecare dată când se accesează acel server, un cookie este un text special, deseori codificat, şi poate fi folosit pentru autentificare, precum şi pentru urmărirea comportamentului utilizatorilor. În acest caz poate fi vorba de implementarea sistemului de 'coş de cumpărături' şi de reţinerea preferinţelor utilizatorilor, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-04-20

TAGURI: Apple, Google. spionaţi, SafariComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image