2018-12-17 05:18


Vaccin antigripal cu efecte secundare, retras de pe piață

 |  10:28
Vaccin antigripal cu efecte secundare, retras de pe piață

După ce The Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) din Marea Britanie a ajuns la concluzia că administrarea vaccinului Preflucel este însoţită de unele riscuri, acesta a fost retras din mii de farmacii şi clinici.

De pe piaţa din Marea Britanie urmează să fie retrase circa 300000 de doze de Preflucel, potrivit MHRA.

Oboseala, durerile musculare şi de cap se număra printre reacţiile adverse provocate în ultima lună de acest vaccin.

Britanicilor li se va oferi un vaccin alternativ care a primit permisiunea de a fi utilizat în martie 2011, pentru a se evita un deficit de vaccinuri. Autorităţile medicale britanice au comandat deja peste un milion de doze de alte preparate. 

Producătorul unui vaccin periculos, cum ar fi Baxter Healthcare, avertizează insistent persoanele cărora li s-a administrat acest preparat să consulte de urgenţă medicul în cazul unor simptome nedorite. Deși efectele secundare nu sunt foarte grave şi dispar la scurt timp, acestea își fac apariția imediat după vaccinare, potrivit medicilor.

Datorită nivelului ridicat de protejare împotriva gripei, care s-ar ridica 80%, potrivit unor experţi, precum şi din cauza absenţei oului din compoziţia sa, Preflucel a fost recomandat totuşi în cazul persoanelor alergice, deşi existau dovezi privitoare la efecte secundare, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-03-16

TAGURI: vaccin, antigripal, Marea Britanie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...