2017-01-18 03:53

ULTIMA ORA


Valeriu Stoica: Renunţ la candidatura pentru o funcţie în PDL, mă dedic exclusiv ISP

 |  14:11
Valeriu Stoica: Renunţ la candidatura pentru o funcţie în PDL, mă dedic exclusiv ISP

Vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica a declarat,miercuri, că a decis, în urma unei analize personale, să renunţe la candidaturapentru o funcţie în conducerea democrat-liberalilor, urmând să se dediceexclusiv activităţii la ISP, din postura de simplu membru al PDL.

Stoicaa spus că a avut "onoarea de a fi invitat de domnul Emil Boc să candidezîn echipa sa", pentru una din funcţiile de la vârful ierarhiei partidului,invitaţie care reflectă "o încredere" din partea premierului şipentru care i-a "mulţumit sincer", dar care l-a pus şi în faţa unei"alegeri dificile".

"Amavut onoarea de a fi invitat de domnul Emil Boc să candidez în echipa sa pentruuna din funcţiile de la vârful ierarhiei partidului, invitaţie care reflectă oîncredere din partea sa pentru care i-am mulţumit în cel mai sincer mod. Amfost pus în faţa unei alegeri dificile: pe de o parte, să îmi menţin poziţia dedecizie la vârful partidului; pe de alta, să mă retrag din prima linie şi săcontinui efortul de consolidare a identităţii partidului şi a bazei saledoctrinare, păstrându-mi doar rolul de preşedinte al Institutului de StudiiPopulare", a spus Stoica.

Stoicaa precizat că în urma"unei analize la care orice om responsabil este obligat în momente decumpănă" a ajuns la concluzia că "circumstanţele politice şipersonale" nu îi mai permit să se dedice ambelor funcţii în acelaşi timp.

"Caurmare a unei analize la care orice om responsabil este obligat în momente decumpănă, am ajuns la concluzia că circumstanţele politice şi personale nu maiîmi permit să mă dedic ambelor funcţii în acelaşi timp. În aceste condiţii, amales ca de acum înainte să îmi continui activitatea politică doar în calitatede simplu membru al PDL, mandatat să asigure realizarea programului început laISP. Altfel spus, am decis ca la Convenţia Naţională a PDL din această lună sănu candidez pentru nici o funcţie de conducere", a mai spusvicepreşedintele PDL.

Stoicaa susţinut că decizia sa este determinată şi de faptul că "viitorul PDLcere o investiţie masivă de efort în zona dezvoltării identităţii doctrine, aîncurajării tinerilor şi a atragerii competenţelor tehnice şi intelectuale însfera de influenţă a partidului", dar şi de conştientizarea şi principiuldupă care "oamenii politici trebuie să ştie nu numai când să iasă în faţă,dar şi când şi cum să se retragă în linia a doua". El speră că şi alţicolegi din partid, din generaţia sa, vor avea înţelepciunea să facă un asemeneagest.

"Amluat această decizie nu doar pentru că am convingerea că viitorul PDL cere oinvestiţie masivă de efort în zona dezvoltării identităţii doctrine, aîncurajării tinerilor şi a atragerii competenţelor tehnice şi intelectuale însfera de influenţă a partidului şi pentru că vreau să îmi dedic eforturilenedivizate acestui scop. Amluat această decizie şi pentru că vreau să rămân fidel unui principiu pe care,aşa cum se ştie foarte bine, l-am pus sistematic în practică în întreaga meacarieră politică. Anume, acela de a dovedi că oamenii politicitrebuie să ştie nu numai când să iasă în faţă, dar şi când şi cum să se retragăîn linia a doua.M-aş bucura dacă tot mai mulţi dintre colegii mei de generaţiear înţelege acest principiu şi ar face ca şi mine un pas înapoi pentru adeschide drumul altora, mai tineri. Gestul meu implică pentru aceşti colegi degeneraţie o sugestie şi o provocare. Pot şi vor să-l urmeze?! M-aş bucura ca unnumăr cât mai mare dintre ei să ridice această mănuşă", a mai declarat ValeriuStoica.

VicepreşedintelePDL crede că "a fi în linia a doua nu înseamnă a ieşi din politică şi cuatât mai puţin din viaţa publică", ci înseamnă "a fi acolo în primulrând ca resursă şi sprijin pentru cei din linia întâi, cu solidaritate,statornicie şi inteligenţă", dar şi a fi "gata de a reveni în primalinie dacă circumstanţele o cer".

"Am dovedit de mai multe ori în carieramea că se poate face politică mare şi din linia a doua, fără funcţii şi fărădemnităţi şi am mai dovedit că se poate reveni de acolo în linia întâi, atuncicând circumstanţele şi cauza ta politică spun că revenirea este necesară.Aşadar, la Convenţia PDL din această lună, voi face un pas înapoi, în linia adoua, rămânând acolo, pregătit ca întotdeauna să îmi pun experienţa politică, atâtacâtă este,la dispoziţia reformiştilor din România, fie ei din PDL, fie dinafara sa, în măsura în care această experienţă va fi dorită sau necesară.Pânaatunci, profit de ocazie pentru a saluta consolidarea pe scena politicăromânească a noii generaţii şi pentru a reaminti cald şi colegial mai vechilorgeneraţii că a te retrage măcar o dată în viaţă în linia a doua la momentuloportun poate valora pentru binele ţării şi al partidului tău infinit mai multdecat zece candidaturi inoportune pentru o poziţie de vârf din primalinie", a mai declarat vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica.

Stoicaa mai spus că susţine "fără rezerve" candidatura premierului Emil Bocpentru funcţia de preşedinte al PDL, convins fiind că premierul "oferăgaranţia că programul de reformare a României şi a PDL nu se va opri, că PDLîşi va consolida identitatea de unic partid de dreapta în România şi căparteneriatul dintre PDL şi liderul dreptei româneşti şi al mişcării de reformăîn ţara noastră, Preşedintele Traian Băsescu, va continua şi în perioadaurmătoare".

VicepreşedintelePDL Valeriu Stoica, fost ministru al Jusţiţiei şi fost preşedinte al PNL esteuna dintre cele mai longevive prezenţe pe prima scenă politică românească.

Convenţianaţională a PDL, în care va fi aleasă noua conducere a partidului, esteprogramată pentru 14 mai.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-07-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image