2017-01-16 17:40

ULTIMA ORA


Valoarea indicilor bursieri europeni la închiderea şedinţei de luni

 |  18:29
Valoarea indicilor bursieri europeni la închiderea şedinţei de luni

Bursele europene au înregistrat scăderi semnificative în cursul şedinţei de luni, principalii indici coborând la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani. Scăderile au fost alimentate de zvonurile tot mai puternice privind iminenţa intrării în faliment a Greciei, în ciuda planurilor de ajutorare financiară elaborate de statele din zona euro.

Semnalele potrivit cărora Germania ia în calcul intrarea în faliment a Greciei au determinat o vânzare de acţiuni pe pieţele financiare, astfel că preţurile acestora au scăzut puternic. La ora 18:15, ora României, principalii indici europeni înregistrau scăderi variate, dar foarte mari. Astfel, indicele FTSE 100 de la Londra cobora cu 1,63%, în timp ce Dax (Frankfurt) a scăzut cu 2,16%. Cea mai semnificativă scădere a fost înregistrată de indicele Cac40 de la Paris, care a scăzut cu 3,97%, potrivit BBC.

De asemenea, bursele americane au deschis în scădere, însă şedinţa de tranzacţionare de pe Wall Street este în desfăşurare până la ora 23.30, ora României. Dow Jones a deschis în scădere cu 1,59%, în timp ce Nasdaq a coborât la deschidere cu 0,59%. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-06-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image