2017-01-17 23:32

ULTIMA ORA


Vânt puternic și ninsori în mai multe județe

 |  12:31
Vânt puternic și ninsori în mai multe județe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a prelungit avertizarea nowcasting vizând intensificări ale vântului cu rafale în judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Giurgiu, Teleorman, Ilfov, inclusiv Municipiul Bucureşti, dar și în privința ninsorilor care vor continua până sâmbătă seară, la ora 18.00, în Transilvania, Moldova şi zona montană.

Va ninge în zona montană până la ora 18.00, în sud-estul Transilvaniei şi în Moldova, și vor avea loc intensificări ale vântului cu rafale ce vor depăşi local 50 km/h, potrivit ANM.

Pentru intervalul 9.30 - 15.30, meteorologii au emis o avertizare nowcasting privind ninsori viscolite cu rafale ale vântului de 70...80 km/h în zona de munte a judeţelor Buzău, Prahova, Dâmboviţa şi Argeş.

De aproape 12 ore în judeţul Covasna ninge necontenit, înregistrându-se cantităţi mai mari de precipitaţii în zona Întorsurii Buzăului, unde stratul de zăpadă a atins aproape 30 de centimetri în pasul Predeluţ.

Deși nu s-au înregistrat blocaje în trafic, deoarece s-a intervenit din timp cu utilajele de deszăpezire, pe toate drumurile naţionale şi judeţene se circulă în condiţii de iarnă, potrivit dispeceratului Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna. 

Se circulă inclusiv pe DN 2D Ojdula-Focşani şi DN 13 E Zagon-Barcani, unde există două tronsoane neasfaltate, în lungime de 4, respectiv 6 kilometri, potrivit șefului Secţiei de Drumuri Naţionale Covasna, Sorin Stoican. În câteva puncte critice, unde în fiecare an au fost probleme din cauza vântului, care a viscolit zăpada pe carosabil, cum ar fi zona Moacşa-Reci, Ghidfalău, Sânzieni, Dalnic, Târgu Secuiesc, Oituz, Sfântu Gheorghe şi Bodoc, au fost amplasate parazăpezi.

De asemenea, în zona montană a judeţului Prahova - pe DN 1, Valea Prahovei, pe DN 1A Măneciu-Cheia şi pe DN 71 Sinaia-Târgovişte traficul rutier se desfăşoară, sâmbătă, în condiţii de iarnă, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-10-25

TAGURI: vânt, ninsori, avertizare, ANMComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image