2018-11-14 13:53


Verificări la nivel naţional, desfăşurate de Ministerul Sănătăţii

 |  12:01
Verificări la nivel naţional, desfăşurate de Ministerul Sănătăţii

Verificări la nivel naţional, desfăşurate de Ministerul Sănătăţii(MS), au loc în toate cele 67 unităţi de primiri urgenţe (UPU) finanţate din bugetul de stat. Ampla acţiune de auditare şi control urmăreşte modul de funcţionare şi organizare a acestor unităţi, în conformitate cu prevederile legislative în vigoare, precum şi modul de utilizare a fondurilor alocate în 2011.

'Este a doua misiune de control de acest gen, în urmă cu 2 ani am mai derulat o astfel de misiune. Verificările sunt realizate de către reprezentanţi ai direcţiilor de sănătate publică şi durează o săptămână de zile, cu posibilitatea de prelungire a duratei, în cazul în care este necesar. Am ales varianta în care echipele de control dintr-un judeţ verifică unitatea de primiri urgenţe din alt judeţ, astfel încât să fie eliminată orice suspiciune privind rezultatele obţinute', a explicat dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Aceste acţiuni fac parte din strategia MS de a monitoriza şi îmbunătăţi activitatea UPU, unităţi care răspund şi de activitatea medicală a echipajelor SMURD, a precizat Raed Arafat.

Comisia de Urgenţă a MS va analiza concluziile rapoartelor de control, care vor sta la baza măsurilor şi a deciziilor ce se vor lua pentru dezvoltarea acestui sector în următorii 2 ani.

Totodată, se vor stabili şi criteriile standardizate de alocare a fondurilor pentru astfel de unităţi, în baza datelor obţinute, a nivelului de activitate şi a categoriei din care fac parte, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-03-12

TAGURI: verificare, Ministerul_Sănătăţii, Raed_Arafat,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...