2017-01-23 00:38


„Vicele” CJ Ilfov, reținut de DNA

 |  13:43
„Vicele” CJ Ilfov, reținut de DNA

Vicepreşedintele CJ Ilfov, Gheorghe Roman, dar şi finul primarului din Jilava, Ovidiu Szasz, şi doi notari publici au fost reţinuţi de procurorii DNA în dosarul care îi vizează pe primarii din Jilava şi Snagov, reţinuţi de asemenea pentru fapte de corupţie, informează DNA. Potrivit unui comunicat al DNA, vicepreşedintele CJ Ilfov, Gheorghe Roman, este cercetat pentru trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

De asemenea, în sarcina finului primarului din Jilava, Ovidiu Szasz, s-au reţinut infracţiunile de complicitate la luare de mită şi fals intelectual, în forma participaţiei improprii şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, în timp ce notarii publici Roxana Curpene şi Eugenia Cuţaru sunt cercetate pentru complicitate la trafic de influenţă şi fals intelectual, în formă participaţiei improprii. Cei patru au fost reţinuţi în dosarul care îi vizează pe primarii din Jilava şi Snagov, cercetaţi de procurorii DNA pentru fapte de corupţie.

Totodată, în acelaşi dosar, mai este învinuit şi Ion Scăeţeanu, personaj din anturajul primarului comunei Snagov, care este acuzat de trafic de influenţă fals intelectual, în forma participaţiei improprii, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, însă mpotriva lui procurorii nu au luat nicio măsură.

Primarul localităţii ilfovene Snagov, Apostol Muşat, şi edilul din Jilava, Adrian Mladin, au fost reţinuţi pentru 24 de ore de procurorii DNA, care îi cercetează pentru fapte de corupţie. Astfel, cei doi primari au fost reţinuţi pentru luare de mită, trafic de influenţă şi fals intelectual, în forma participaţiei improprii, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

Cei doi primari au fost ridicaţi, marţi în jurul prânzului, de anchetatori şi duşi la DNA pentru audieri. De asemenea, procurorii au audiat, marţi, mai mulţi martori, printre care angajaţi ai celor două primării, dar şi funcţionari de la Oficiul de Cadastru Ilfov.

În cursul zilei de miercuri, cei şase urmează a fi prezentaţi Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-24

TAGURI: Apostol_musat, adrian_mladin, roxana_curpene, eugenia_cutaru, gheorghe_roman, ovidiu_szasz, roman_dnaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image