2018-12-14 22:40


Vicepremierul ungar a identificat sursa disputei dintre Ungaria şi România

 |  11:27
Vicepremierul ungar a identificat sursa disputei dintre Ungaria şi România

Zsolt Semjen, vicepremierul ungar pentru politica naţiunii, a declarat că disputa dintre Ungaria şi România cu privire la reînhumarea în Transilvania a poetului Jozsef Nyiro a fost generată de situaţia politică din România şi de conflictul actualei majorităţi cu preşedintele Traian Băsescu.

Potrivit lui Zsolt Semjen, disputa dintre Ungaria şi România pe tema reînhumării poetului maghiar Jozsef Nyiro în Transilvania a fost generată de situaţia politică din România. Zsolt Semjen a explicat că atacul majorităţii guvernamentale social-liberale din România îndreptat împotriva Ungariei a ţintit de fapt către preşedintele Traian Băsescu şi Partidul Democrat Liberal de opoziţie. Social-liberalii nu vor să susţină relaţiile de prietenie care s-au dezvoltat între Băsescu şi premierul ungar Viktor Orban, a adăugat vicepremierul ungar.

Este în interesul fundamental al Ungariei să găsească un compromis cu România, a subliniat Zsolt Semjen. "Suntem dependenţi unii de alţii; cu alte cuvinte, Ungaria şi România, ungarii şi românii au o istorie comună. Acest lucru nu trebuie subordonat ... politicii", a spus vicepremierul ungar. Reînhumarea lui Nyiro ar însemna de fapt aducerea unui omagiu scriitorului şi oricine are dreptul la aşa ceva indiferent de afilierea politica, a menţionat Semjen.

Vicepremierul ungar a precizat că noile legi precum acordarea de cetăţenie ungară maghiarilor care trăiesc în afara graniţelor Ungariei şi unificarea naţiunii în acest fel vor ajuta la vindecarea "rănilor Trianonului". În prezent, acordarea cetăţeniei poate reinstaura unitatea naţiunii ungare, distrusă prin mijloace juridice după Trianon, a argumentat Zsolt Semjen, potrivit Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-08-06

TAGURI: Zsolt_Semjen, Ungaria, dispută, Jozsef_Nyiro
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...