2017-01-21 00:06

ULTIMA ORA


Vicepreşedintele din Irak, acuzat de terorism

 |  14:33
Vicepreşedintele din Irak, acuzat de terorism

Autorităţile irakiene au eliberat un mandat de arestare pe numele vicepreşedintelui sunnit Tariq al-Hashemi, alimentând temerile unei escaladări a conflictului etnic cu populaţia şiită din Irak, anunţă BBC.

Mandatul lui al-Hashemi a fost eliberat sub legea anti-terorism din Irak, a precizat ministrul de interne al ţării. Blocul politic parlamentar sunnit a anunţat boicotarea şedinţelor de cabinet ca formă de protest, iar temerile izbucnirii unui conflict între şiiţii şi sunniţi din Irak se află la cote înalte. Ultimele trupe americane au părăsit Irakul la sfârşitul săptămânii trecute, transferând în totalitate responsabilitatea autorităţilor de la Bagdad pentru prevenirea oricăror conflicte interetnice.

Vicepreşedintele Tariq al-Hashemi nu a fost încă arestat, presa locală susţinând că acesta s-a deplasat duminică în regiunea autonomă a Kurdistanului, aflată în nordul ţării. Mandatul de arestare pentru al-Hashemi a fost eliberat după ce mai multe persoane au mărturisit că au fost plătite pentru a lansa atacuri asupra unor oficiali sau poliţişti. Un bărbat a declarat că a primit suma de 3.000$ de la însuşi vicepreşedintele irakian.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-12

TAGURI: mandat arestare, tariq al-hashemi, vicrepresedinte irak, terorism irak, retragere trupe americane IrakComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image