2018-12-15 18:12


Victor Ponta: Acuzaţia împotriva lui Alistar este neîntemeiată

 |  07:52
Victor Ponta: Acuzaţia împotriva lui Alistar este neîntemeiată

Victor Ponta a afirmat, marţi seară, că Victor Alistar va ocupa funcţia de ministru delegat la primul ministru, în condiţiile în care justiţia a hotărât că acuzaţia împotriva acestuia este neîntemeiată.

Premierul desemnat a declarat că Alistar nu va mai fi coordonatorul Transparency International, însă va face parte din noul Guvern, fiind direct în subordinea sa, pentru strategii guvernamentale, transparenţă decizională şi relaţia cu societatea civilă.

Privitor la interdicţia potrivit căreia Alistar nu putea ocupa funcţii publice timp de trei ani, Ponta a răspuns: "Da, ştiu că domnul Alistar la un moment dat a fost acuzat de aşa ceva şi decizia Justiţiei a fost că acuzaţia era neîntemeiată".

"Dacă justiţia a decis aşa, eu cred că justiţia a decis bine. Dl. Alistar nu va mai fi coordonatorul Transparency International pentru că este într-o incompatibilitate, însă la momentul în care i-am făcut propunerea, sper să nu fie un secret, s-a consultat cu colegii din conducerea Transparency Internaţional şi, ca tehnocrat care să răspundă de un program de creştere a transparenţei şi a integrităţii actului de guvernare, un lucru pe care îl consider esenţial, a acceptat şi va face parte din acest Guvern", a subliniat Victor Ponta, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-05-01

TAGURI: Transparency_International, Victor_Alistar, guvern
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...