2018-07-18 19:39


Victor Ponta şi-a modificat CV-ul

 |  15:24
Victor Ponta şi-a modificat CV-ul

CV-ul oficial al premierului Victor Ponta, publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor şi pe site-ul propriu, a suferit o modificare. În noul CV nu mai apare Masterul în Drept Penal Internaţional de la Universitatea din Cătănia, Italia, pe care Victor Ponta, potrivit vechiului document, l-ar fi obţinut în perioada martie-iunie 2000.

Liderul PSD susține că a făcut modificarea pentru că a considerat că CV-ul de prim ministru trebuie să conțină numai studiile pe care i le cere legea conform acestei funcții.

„Am fost acolo. CV-ul meu ca prim-ministru trebuie să cuprindă doar ceea ce ține de studiile pe care le am și ce îmi cere legea pentru a fi prim-ministru. Nu mai e cazul să mă mândesc foarte mult cu multe lucruri pe care le-am făcut. Sunt foarte mândru de ceea ce am făcut ca procuror, ca student și evident că în ciuda oricăror bătălii politice, cred că am făcut foarte multe lucruri bune”, a declarat Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a fost acuzat de revistă britanică „Nature” că . Ponta a reacţionat, afirmând că este vorba de un atac coordonat de preşedintele Traian Băsescu, iar sursa informaţiilor din „Nature” ar fi consilierul prezidenţial Daniel Funeriu.

Informaţia privind modificarea din CV-ul lui Ponta a fost furnizată HotNews.ro de un cititor Contributors.ro

CV Victor Ponta - în prezent

În prezent, CV-ul oficial publicat de prim-ministrul Victor Ponta pe , pe şi pe  arată, în dreptul rubricii “Educaţie şi Formare”, următoarele:

Iulie - August 2004, Cursant al “Summer Programme în History, Politics and Society” Exeter College, Universitatea Oxford, Marea Britanie

Iulie 2003, Doctor, Teză “Curtea Penală Internaţională”, Universitatea Bucureşti

Iulie 2002, Stagiu de pregătire în domeniul luptei anti-frauda OLAF (Oficiul European Anti Fraudă), Bruxelles, Belgia

Decembrie 2001, Cursuri la Şcoala de Drept Penal Internaţional organizate de ELSA şi Universitatea Bucureşti (Asociaţia Europeană a Studenţilor la Drept), ELSA şi Universitatea Bucureşti

Martie 2001, Stagiu de pregătire în domeniul infracţiunilor financiar - bancare şi informatice, Departamentul Trezoreriei al SUA, Washington D.C.

Decembrie 2000 - Februarie 2001, Procuratura Naţională Anti-Mafia - Roma, Italia

Februarie 1999, Seminarul internaţional cu tema "Companiile Offshore", Banca Naţională a Greciei, Atena

Octombrie 1998, Cursul de pregătire în domeniul combaterii infracţiunilor financiar-bancare FBI (Federal Bureau of Investigation), în cadrul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, Bucureşti

1991-1995, Diploma de licenţă, Drept penal, Facultatea de Drept, Universitatea Bucureşti”

Menţionăm că, pe site-ul Camerei Deputaţilor, sub CV-ul lui Victor Ponta apare data “13.06.2012”.

CV Victor Ponta - în luna mai

Potrivit unei capturi din data de 17 mai 2012 a CV-ului oficial al prim-ministrului Victor Ponta, aşa cum era publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor, dar şi pe site-ul propriu, la rubrica “Studii şi Specializări” apar următoarele:

”Studii şi specializări

iulie - august 2004 - cursant al “Summer Programme în History, Politics and Society”, Exter College, Universitatea Oxford.

noiembrie 2003 - Master “Management Politic” Institutul Social Democrat

iulie 2003 - Doctor în Drept penal al Universităţii Bucureşti (cu teza “Curtea Penală Internaţională”)

iulie 2002 - absolvent al Colegiului Naţional de Apărare

martie - iunie 2000 - Master în Drept Penal Internaţional la Universitatea din Cătănia, Sicilia-Italia

1991 - 1995 - Facultatea de Drept, Universitatea Bucureşti

1987 - 1991 - Liceul “Ion Neculce” Bucureşti

Seminarii şi cursuri

Decembrie 2001 - Cursuri la Şcoala de Drept Penal Internaţional organizată de ELSA şi Universitatea Bucureşti

Mai 1999 - Seminarul internaţional cu tema “Combaterea fraudelor informatice şi prin utilizarea frauduloasa a cărţilor de credit”, Praga

Aprilie 1999 - Seminarul cu tema “Accesul victimelor la Curtea Penală Internaţională” organizat de M.A.E. al Franţei, Paris

Februarie 1999 - Conferinţa Mondială Anticorupţie organizată de Preşedinţia SUA, Washington

Decembrie 1999 - Seminarul internaţional cu tema “Companiile Off-shore” organizat de Banca Naţională a Greciei, Atena”

În consecinţă, au fost scoase din CV-ul premierului Victor Ponta următoarele informaţii: Masterul “Management Politic” Institutul Social Democrat din noiembrie 2003, absolvent al Colegiului Naţional de Apărare în iulie 2002, Master în Drept Penal Internaţional la Universitatea din Cătănia, Sicilia-Italia, în martie - iunie 2000.

Au apărut, în schimb, următoarele informaţii în CV-ul oficial publicat în prezent pe site-ul Guvernului, pe cel al Camerei Deputaţilor şi pe site-ul personal: Iulie 2002 - Stagiu de pregătire în domeniul luptei anti-frauda OLAF (Oficiul European Anti Fraudă), Bruxelles, Belgia, Martie 2001 - Stagiu de pregătire în domeniul infracţiunilor financiar - bancare şi informatice, Departamentul Trezoreriei al SUA, Washington D.C., Decembrie 2000 - Februarie 2001 - Procuratura Naţională Anti-Mafia - Roma, Italia, Octombrie 1998 - Cursul de pregătire în domeniul combaterii infracţiunilor financiar-bancare FBI (Federal Bureau of Investigation), în cadrul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, Bucureşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-01-27

TAGURI: victor ponta, CV, modificat, plagiat, traian băsescu, universitatea din cătănia, italia

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova