2019-02-22 12:28


Videanu: Chiar dacă preţurile gazelor şi gigacaloriei vor creşte, nu este un capăt de ţară

 |  14:00

Chiardacă preţurile gazelor şi energiei termice vor creşte cu 5-6%, "nu este uncapăt de ţară", iar cheltuielile suplimentare ale fiecărei familii vor finesemnificative, a declarat, duminică, fostul ministru al Economiei AdrieanVideanu.

"Chiardacă preţul gazelor se va majora cu 5-6%, pe familie lunar va înseamna 2 lei,iar pe gigacalorie va fi 5,7 lei pe familie, dar este decizia AutorităţiiNaţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). (...) Nu cred că este uncapăt de ţară pentru o familie (o sumă de - n.r.) 2 lei şi 5,7 lei", aafirmat Videanu, care deţine funcţia de prim vicepreşedinte în cadrul PD-l.

Ela făcut această afirmaţie întrebat dacă ANRE va majora preţul gazelor şi încontextul în care fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu a spus că înGuvern, pe când mai deţinea portofoliul Finanţelor, s-a discutat despre omajorare a preţului gazelor cu 7%.

PreşedinteleANRE, Dan Iulius Plaveti, a afirmat că în luna noiembrie Autoritatea vafinaliza o analiză privitoare la evoluţia preţurilor gvazelor naturale livrateconsumatorilor.

"Noinu facem speculaţii pe această temă. În momentul când vom avea o variantăclară, în care vom ţine cont de gradul de suportabilitate, atunci sigur veţi fianunţaţi", a declarat Plaveti după o conferinţă de presă.

Preţurilela gaze şi energie nu au suferit modificări în acest an. Tariful gazelornaturale a scăzut cu 5% la 1 iulie 2009, după ce la 1 mai a fost redus cu 3%,iar preţul plătit de populaţie pentru electricitate a fost menţinut şi în 2009.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-08-27
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...