2017-01-22 05:47

ULTIMA ORA


VIDEO: Cum pot fi spionaţi cetăţenii potrivit Wikileaks

 |  07:13
VIDEO: Cum pot fi spionaţi cetăţenii potrivit Wikileaks

Un număr de 160 de firme din întreaga lume vând legal şi în văzul tuturor, către guverne şi servicii secrete, instrumente sofisticate, cursuri de pregătire, viruşi şi programe informatice pentru spionaj.

WikiLeaks, pe 1 decembrie, avertiza că demarează o noua serie de dezvăluiri sub numele de Spy Files (Dosarele de spionaj), iar "interceptarea în masă a populaţiei nu este doar o realitate, este o nouă industrie secretă care se extinde în 25 de ţări".

Produsele folosite pentru monitorizarea internetului, ascultarea telefoanelor, infectarea computerelor cu viruşi de tip troian, analiza şi identificarea vocii, monitorizarea sms-urilor sau urmărirea prin GPS se găsesc pe internet, iar broşurile, documentele sau clipurile video de prezentare a acestora pot fi întâlnite la conferinţe şi târguri tematice din toată lumea.

"Această industrie este, practic, nelegiferată. Agenţiile secrete, forţele militare şi de poliţie sunt capabile să intercepteze în linişte, în secret şi la nivel de masă convorbiri telefonice şi să preia controlul asupra computerelor, fără ajutorul şi nici cunoştiinţa furnizorilor de telecomunicaţii", a precizat WikiLeaks, potrivit Mediafax. Fiindcă produsele de spionaj ale mai multor firme americane au fost găsite în clădiri guvernamentale din Siria sau Burma demonstrează că nu doar guvernele occidentale sunt clienţii acestor firme.

Spre exemplu, Gamma Group, o companie britanică cu sediul la Andover, pune la dispoziție o gamă largă de produse de spionaj, supraveghere şi monitorizare IT printre care și FinFisher.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-12-09

TAGURI: Wikileaks, spionaj, cetățeniComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image