2017-01-21 19:37

ULTIMA ORA


VIDEO: Îmbrânceli la mitingul pensionarilor militari de la Constanţa

 |  16:15
VIDEO: Îmbrânceli la mitingul pensionarilor militari de la Constanţa

Pensionariimilitari s-au îmbrâncit la mitingul dinConstanţa. Militarii în rezervă pichetează la această oră sediul Prefecturii.Ei sunt revoltaţi că pensiile le-au fost reduse drastic. Proteste ample voravea loc şi în Bucureşti, dar pe 24 ianuarie, transmite Realitatea.net

Aproximativ400 de cadre în rezervă din MApN, MAI, SRI şi SPP protestează în faţaPrefecturii Constanţa faţă de decizia Guvernului de racalculare a pensiilormilitarilor.

Protestatariiscandează "Jos Băsescu", "Armata vrea dreptate, onoare,demnitate". De asemenea, aceştia au mai multe pancarte pe care scrie"Armata în rezervă este tot o armată", "Cu noi aţi ajuns înNATO", "Afară din ţară cu ciuma mondială". De asemenea,protestatarii au adus cu ei o pancartă cu fotografia lui Traian Băsescu şi cumesajele: "Călăul suprem al Armatei Române; Totul este sub control; V-amciuruit".

Nuau lipsit incidentele. Un militar în rezervă a încercat să forţeze cordonul dejandarmi şi a dărâmat gardul care îi despărţea pe protestari de sediulprefecturii. Patru jandarmi au fost nevoiţi să intervină ca să-l liniştească.

Bărbatula fost ridicat de jandarmi şi a fost dus la poliţie. Este vorba despre VasileTeofil, un locotent militar în rezervă care se pare că nu face parte dinsindicatul militarilor.

"Opersoană a încercat să treacă de cordonul de jandarmi. Avea o pancarta şi aîncercat să lovească un jandarm. Va fi sancţionat contravenţional cu o amendăîntre 200 şi 2.000. Protestarii spun că această persoană nu face parte dintreei", a declarat Sorin Banca, purtător de cuvânt Jandarmeria Constanţa.

Peste400 de militarii în rezervă din Constanţa protestează în faţa prefecturii dinConstanţa, nemulţumiţi că au primit pensii mai mici după recalculare.

"Oameniiau ieşit în stradă pentru dreptate. Manifestăm împotriva măsurilor ilegaleluate de guvern. Vrem să fim ascultaţi şi respectaţi. Aceşti oameni, contrarminciunilor, au pierdut între 40-60% din drepturile câştigate legal", adeclarat liderul sindicatului militarilor în rezervă.

Pânăacum prefectul nu a stat de vorbă cu oamenii. Acesta aşteaptă ca o comisieformată din pensionari militari să meargă să discute cu el.

"Ştiuexact ce se întâmplă în faţa instituţiei. După cum aţi văzut cel care aîncercat să urce nu are treabă cu mitingul.A mai fost implicat în astfel de incidente. Îl cheamă Vasile Teofil,după cum s-a identificat el verbal. Dupăce va fi identificat atunci vom şti dacă face parte din sindicaliştii militari.Până acum el a refuzat să îşi prezinte buletinul", a declarat ClaudiuPalaz, prefectul judeţului Constanţa.

Pensionariidin Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) reclamă scăderi ale pensiilorde până la 60 la sută după recalculare şi califică decizia Guvernului drept o"dezonorare" a foştilor militari şi poliţişti, urmând să îşi cearădrepturile pierdute prin intermediul instanţelor.

Pensiilefoştilor militari au fost în ultima perioadă subiect de dezbatere, în contextulrecalculării.

Miniştriiau discutat în Guvern despre situaţia pensiilor militare, în urma decizieiinstanţei de suspendare a recalculării, iar premierul Emil Boc s-a interesatdacă se aplică tuturor, fiind informat de Ministerul Justiţiei că hotărârea încauză are un caracter individual.

Instanţasupremă a decis definitiv, în 7 ianuarie, suspendarea aplicării HG 735/2010privind recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiilemilitare de stat, ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor din penitenciare,confirmând astfel o sentinţă a Curţii de Apel Cluj din septembrie 2010.

Procesesimilare au fost deschise la Curtea de Apel Bucureşti şi la Curtea de ApelPiteşti. Noua lege a pensiilor prevede calcularea tuturor pensiilor în funcţiede contribuţiile plătite, guvernanţii susţinând că sunt eliminate astfelsistemele speciale de pensie din unele domenii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-03-30Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

PANI HACITIN
04 Apr 2011

Lasand la o parte faptul ca recalcularea pensiilor fara acordul sau la cererea pensionarilor este un abuz, ECHITATE ar fi ca , ce se ia din pensiile militarilor sa fie impartit la toti pensionarii! Cea ce face guvernul, se numeste "INECHITATE", este de fapt "SA MOARA SI CAPRA VECINULUI!"; mentalitatea paguboasa a pigmeului care nu vede mai departe de lungul nasului sau turtit si se bucura ca o maimuta de la circ , de orice spectacol ridicol, atata timp cat el insusi este neimplicat! Cand am muncit pentru ministerul APARARII, cu suficiente sacrificii, cu serviciu de dimineata pana seara, trageri, alarme la orice ora din zi si din noapte, restrictii peste restricii, sambete si duminici la datorie, nu mi-a spus nimeni ca vine piticu atomic sa-si tuguie buzele ca n-am contribuit… el cu ce a contribuit? Cand am intrat in cadrele active nu am interzis nimanui de la contabilitate sa-mi retina contributia pe care o invoca piticul atomic. Trebuia sa faca retineri atunci, nu sa vina acum dupa 25 de ani de munca sa spuna de principiile lor demente. In 2009 la alegeri nu stiau de principiul asta? Trebuie sa ii dam in judecata, nu vine un neica nimeni sa-mi ia din pensia calculata dupa legi, nu dupa urechea unei contabile. Acum nu mai zice nimeni de principiul neretroactivitatii legii sau de dreptul castigat? S-au linistit bosorogii de la Curtea Constitutionala? Au tipat doar pana au vazut ca pensiile lor raman intacte? La noi s-au terminat principiile? ... Exact asta si-au dorit guvernantii, sa asmuta civilii impotriva militarilor, angajatii impotriva pensionarilor, omul slab contra omului gras. Militarii au niste pensii asa cum le au, au fost calculate dupa niste legi vechi, iar un principiu de baza al dreptului si al unui stat constitutional este ca nu mai poti modifica retroactiv ceea ce deja s-a decis prin mijloace legale. "Eu sau parintii mei ce sa mai zicem ? " O sa te vad eu ce vei zice cand si pensiile parintilor tai vor fi recalculate, pe motiv ca gunoierii au muncit mult si au niste pensii de nimic, pe cand parintii tai au in comparatie niste pensii nesimtite. Asta se va intampla daca pacaliti de-astia , ca tine pun botul la borfasiile unui guvern incapabil si corupt! RUSINE SA-TI FIE, ca nu esti in stare sa gandesti!!! INVIDIA SI STUPIDITATEA NE FAC VIATA AMARA .....AMARA.....

Adauga un comentariu

Random image