2019-03-24 05:03


VIDEO: Proiectul NASA al noii generaţii de aeronave de transport

 |  18:27
VIDEO: Proiectul NASA al noii generaţii de aeronave de transport

Agenţia Spaţială Nord-Americană (NASA) are de gând să revoluţioneze industria aeronautică prin fabricarea unor aeronave care vor putea transporta încărcături-record pe distanţe impresionante, relatează The Telegraph.

Noua generaţie de aeronave va putea înlocui cu succes mijloacele de transport terestru convenţionale, precum camioanele, trenurile sau vapoarele. Primul prototip al noii generaţii de nave de transport este aşteptat să efectueze primul zbor de test în cursul anului viitor, urmând ca producţia acestora să înceapă până la sfârşitul deceniului. Noua generaţie de aeronave va putea transporta încărcături de sute de tone, atât pentru scopuri civile, cât şi în teatrele de operaţiuni militare.

Structura acestora este inspirată din clasicele zeppeline, la peste 70 de ani de la dezastrul produs de prăbuşirea dirijabilului Hindenburg, în New Jersey. Spre deosebire de dirijabilele de la începutul secolului al XX-lea, aeronavele produse de NASA vor folosi o structură mult mai rezistentă şi nu se vor mai baza pe hidrogen, precum fostele dirijabile. Mai mult, cercetătorii lucrează la posibilitatea de montare pe aeronave a panourilor solare, pentru o autonomie mai mare a orelor de zbor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-03-20
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...