2018-11-15 06:19


VIDEO. Protestele din R.Moldova, comandate de un deputat comunist

 |  10:01
VIDEO. Protestele din R.Moldova, comandate de un deputat comunist

Deputatul comunist Mark Tkaciuk ar fi plătit sute de mii de dolari bloggerului Eduard Baghirov pentru organizarea protestelor din 7 aprilie 2009 din R. Moldova. După ce a fost arestat la domiciliu, Baghirov a fugit în Rusia.

Pentru a discredita opoziţia de atunci şi tineretul, Mark Tkaciuk, care în perioada protestelor din 2009 era consilier prezidenţial, ar fi planificat minuţios "operaţiunea", potrivit unui filmuleţ anonim apărut vineri pe Internet. Deputatul comunist i-ar fi promis bloggerului rus jumătate de milion de dolari pentru a scoate tinerii în stradă.

La un post de radio din Rusia, Baghirov povesteşte că el şi echipa sa s-au stabilit la Chişinău încă din 2008, pentru a pune la cale operaţiunea. "Sunt un anticomunist înfocat, de aceea, când a venit vorba să particip la înlăturarea regimului comunist, am acceptat bucuros să mă implic. Voronin nu ştia pe atunci că îşi sapă singur groapa", a afirmat bloggerul.

Eduard Baghirov a subliniat că revoltele au fost organizate fără participarea Rusiei. "Revoluţia din R.Moldova nu a fost comandată din Rusia, ci din R.Moldova, de Tkaciuk. De la început am avut instrucţiunea: fără cadvre. Eu mi-am organizat băieţii. Ei au trăit un an şi jumătate acolo, s-au adaptat, unul a vrut să se căsătorească (…) Din câte ştiu, România nu a fost implicată, totul s-a făcut din interior", e explicat Baghirov.

Bloggerul a dezvăluit acţiunile lui Tkaciuk fiindcă nu a primit toată suma." Dacă mi-ar fi plătit cât trebuia, ar fi trebuit să primesc aproape jumătate de milion de dolari. Am primit în jur de 200.000 dar au rămas în R.Moldova până la ultimul bănuţ. Eu cu Tkaciuk am socoteli personale. M-a înşelat cu o sumă mare de bani ", a declarat bloggerul rus.

Deputatul comunist califică aceste informaţii drept prostii."Eu nu comentez fel de fel de prostii, pe cuvânt. Este deja prea mult ... Astăzi voi sărbătoriţi, pentru voi este Ziua Libertăţii. Nu trebuie să comentăm prostiile", a declarat comunistul, potrivit , citat de Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-05-09

TAGURI: Mark_Tkaciuk, protest, R.Moldova, Eduard_Baghirov, blogger
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CRISTI
08 Apr 2012

pfai.. cu ce ditamai pietrele aruncau aia in jandarmi... vai de capu` meu
Random imageUltimele stiri


loading...