2017-01-17 13:00

ULTIMA ORA


VIDEO: R.Moldova condamnată să plătească 15.000 de euro unui tânăr

 |  10:47
VIDEO: R.Moldova condamnată să plătească 15.000 de euro unui tânăr

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului(CEDO) a decis, marţi, ca autoritățile de la Chișinău să acorde despăgubiri de 15.000 de euro unui tânăr care a participat la protestele din 7 aprilie 2009. În urmă cu doi ani, Andrei Taraburca a depus o plângere în care a reclamat faptul că fost bătut de poliţişti.

Andrei Taraburca, în vârsta de 23 de ani, spune ca a fost dus de 3 polițiști, în data de 7 aprilie, la comisariatul din sectorul Botanica. Acesta a susținut că vrut sa ia un taxi, dar s-a pomenit urcat cu forța într-o mașină a poliției, dus la comisariat și bătut de polițisti pâna a leșinat

După o expertiză medico-legală formală, în care medicii nu au depistat urme de violență, deși leziunile puteau fi observate cu ochiul liber, tânărul a fost dus la penitenciarul 13. Între timp, victima a trebuit sa treacă prin așa-numitul coridor al morții.

Fiindcă Andrei Taraburca a pierdut toate procesele în Republica Moldova, a depus o plângere la CEDO care a decis, după aproape doi ani, că a fost maltratat și a obligat statul moldovean sa-i plătească tânărului despăgubiri în valoare de 15 mii de euro.

Cazul lui Andrei Taraburca este primul referitor la 7 aprilie, pierdut de Moldova la CEDO, potrivit protv.md.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-10-12

TAGURI: Moldova, euro, CEDOComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image