2017-01-20 20:08

ULTIMA ORA


VIDEO: Soldați americani filmați urinând pe cadavrele unor afgani

 |  07:57
VIDEO: Soldați americani filmați urinând pe cadavrele unor afgani

O înregistrare video, în care sunt surprinşi patru militari americani în timp ce urinează pe cadavrele a trei afgani prezentaţi drept talibani, a fost postată pe Internet. Corpul puşcaşilor marini ai SUA a condamnat gestul și a anunţat miercuri demararea unei anchete.

Filmul, realizat de un amator și postat pe Internet, surprinde patru bărbaţi purtând uniforma americană în timp ce urinează pe trei cadavre însângerate. Înregistrarea pare a fi făcută în cursul unei operaţiuni în Afganistan, iar militarii americani arată au fost conştienţi că sunt filmaţi de o altă persoană.

"Nu am verificat încă originea sau autenticitatea acestei înregistrări video, dar aceste acte nu corespund deloc valorilor noastre şi nu îi reprezintă pe puşcaşii marini" , a explicat US Marine Corps, un corp de elită al armatei americane.

"Acest lucru mi-a întors stomacul pe dos (…) Oricare ar fi circumstanţele sau indiferent despre ce este vorba în înregistrarea video, acesta este un comportament dezgustător, monstruos şi inacceptabil pentru orice persoană în uniformă", a afirmat căpitanul de navă John Kirby, un purtător de cuvânt al Pentagonului.

Circa 20.000 de puşcaşi marini sunt staţionaţi în Afganistan, în principal în regiunile Kandahar (sud) şi Helmand (sud-vest), scrie Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-12-21

TAGURI: înregistrare, SUA, soldați, cadavreComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image