2017-01-23 19:01


VIDEO: Victimele violurilor din Congo, sclavele din minele de aur

 |  15:55
VIDEO: Victimele violurilor din Congo, sclavele din minele de aur

Victimele violurilor din Republica Democrată Congo sunt forţate să muncească în condiţii de sclavie în minele care produc aur, cositor şi staniu, minerale folosite în industria bijuteriilor şi a producţiei de telefoane şi laptopuri, se arată într-o investigaţie a jurnaliştilor de la The Guardian.

 

Fetele şi femeile din RD Congo se ocupă în general cu agricultura, însă câmpurile fertile sunt acum controlate de miliţii care terorizează aceste regiuni. Pentru că a devenit extrem de periculos să lucreze sub abuzurile miliţiilor, acestea fug din satele de unde provin şi ajung să fie forţate să lucreze în mine pentru a supravieţui. „Dacă alegi să lucrez pe câmp, trebuie să accepţi că vei ajunge să fii violată”, spune Patience Kengwa, o femeie de 30 de ani, care lucrează la mina Kamituga. Ea a fugit din satul său, după ce a fost violată de cinci ori în doi ani şi jumătate. Acum, a ajuns să care pietre şi saci grei pentru un câştig între 50 de cenţi şi un dolar pe zi. Mai multe miliţii controlează zonele din estul ţării, de multe ori acestea ajungând la conflicte armate care nu au putut fi eliminate nici de intervenţia unei misiuni a ONU în RD Congo.

 

De asemenea, bogăţia minerală a ţării a înrăutăţit situaţia, în condiţiile în care Naţiunile Unite investighează implicarea propriilor sale forţe în practici ilegale de trafic de metale preţioase. Femeile din Congo rămân în continuare vulnerabile la abuzurile sexuale ale miliţiilor, 1.152 de femei fiind violate zilnic în această ţară, potrivit unui studiu publicat în Jurnalul American pentru Sănătatea Publică în luna iunie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-03-31Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image