2017-01-20 07:57

ULTIMA ORA


Vilele ilegale, inundate controlat până în 2013

 |  14:58
Vilele ilegale, inundate controlat până în 2013

Volumul celui mai mare lac de acumulare din judeţul Timiş, Surduc, va fi dublat în următorii doi ani pentru a putea asigura apa necesară irigiaţiilor şi alimentării cu apă a localităţilor pe fondul secetei din lunile de vară.

Zona periacvatică va fi inundată controlat în următoarea perioadă, astfel că nivelul apei va creşte cu şase metri. Cei mai afectaţi vor fi proprieterii caselor de vacanţă ca au fost construite fără autorizaţie pe malul lacului. În total, există peste 30 de locuinţe de vacanţă aflate sub cota de inundaţie de 198 de metri, astfel că până în 2014, acestea se vor afla sub apă.

“Din primăvară - după ce primim toate avizele necesare - vom demara etapa a doua la lacul de acumulare Surduc, ceea ce înseamnă dublarea volumului de apă din acest lac, cu creşterea nivelului cu şase metri şi oportunitatea de a mai dezvolta o zonă de interes turistic pentru judeţul Timiş, în continuarea plajei deja existente”, a spus Ştefan Sandu, directorul Administraţiei Bazinale de Apă (ABA).

Suprafaţa lacului Surduc este de 460 de hectare, lacul având ca scop apărarea împotriva inundaţiilor, dar şi asigurarea cu apă potabilă a localităţilor din zona Timişoarei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-10-13

TAGURI: lacul surduc, indundatii, vile, timisComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image