2017-01-24 15:19


Vinerea Neagră: Peste 20 de persoane spitalizate în SUA

 |  13:50
Vinerea Neagră: Peste 20 de persoane spitalizate în SUA

În urma incidentelor şi a îmbulzelii din supermarketurile americane, cu ocazia ofertelor din Black Friday care marchează debutul sezonului cumpărăturilor de sărbători, cel puţin 24 de persoane au fost spitalizate, iar alte câteva zeci au fost arestate în SUA.

Datorită incidentelor apărute între cumpărătorii care nu reuşeau să-şi împartă un produs sau din cauza nerespectării ordinii de la coadă, poliţia din Toledo, Oregon, a intervenit de trei ori în supermarketul local Walmart.

Un alt conflict a izbucnit din cauza unor prosoape ce se comercializau la un preţ de 1 dolari 88 de cenţi bucata. În SUA, supermarketurile şi-au deschis larg porţile vineri mai devreme ca de obicei - cele mai multe la miezul nopţii - iar unele chiar de joi, ora 22:00.  O tânără care fusese călcată în picioare de mulţime în supermarketul Walmart a fost spitalizată în Fruitport, Michigan. Cele mai multe incidente au avut loc tocmai în unităţile acestei reţele comerciale de produse ieftine.  Poliţia a fost nevoită să recurgă la gaze lacrimogene pentru a opri mulţimea care năvălise într-un supermarket, în California. O clientă a folosit un spray pe bază de ardei iute pentru a-şi asigura întâietatea într-un un magazin din Los Angeles. Competiţia pentru a ajunge primul la raftul dorit se încheie deseori cu încăierări şi chiar focuri de arme, mai ales că în multe magazine americane beneficiază de o reducere substanţială doar primii zece cumpărători şi chiar mai puţini. 

Fiindcă toate arterele principale erau blocate în această zi a anului de autoturisme şi pietoni care încercau să profite de chilipiruri, termenul de "Black Friday" a fost introdus în uz de conducătorii auto din SUA în anii 60 ai secolului trecut, informează Agerpres. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-03-20

TAGURI: Black_Friday, SUAComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image