2018-12-15 22:46


Violenţe în Siria, soldate cu circa 170 de morţi

 |  09:14
Violenţe în Siria, soldate cu circa 170 de morţi

Observatorul sirian al Drepturilor Omului (OSDO) anunţă că aproximativ 170 de persoane, majoritatea civili, au fost ucişi joi în represiunea şi în luptele din Siria. Această zi este considerată ca fiind cea mai sângeroasă de la adoptarea teoretică a armistiţiului la 12 aprilie.

"Este ziua cea mai sângeroasă de la instaurarea acordului de încetare a focului şi una dintre cele mai sângeroase de la începutul revoltei împotriva regimului sirian", a precizat Rami Abdelrahmane, directorul OSDO.

Cele mai multe victime au fost semnalate în regiunea Homs (31 de civili şi un rebel), Deraa (24 de civili, dintre care doi copii şi cinci rebeli) şi în oraşul rebel Duma, în apropiere de Damasc (30 de civili), unde cei mai mulţi au murit mai ales în bombardamentele intense care au început de dimineaţă.

Potrivit OSDO, organizaţie cu sediul în Marea Britanie şi care se bazează pe mărturiile militanţilor pentru pace, cel puţin 104 civili, 54 de soldaţi şi 10 combatanţi rebeli şi-au pierdut viaţa în violenţe. În provincia Alep (nord) au murit şapte civili, trei civili şi doi rebeli în Deir Ezzor (est), patru civili în Hama (centru) şi cinci civili printre care o fetiţă şi doi rebeli în Idleb (nord-vest).

Conform unui bilanţ recent al OSDO, începând cu la jumătatea lunii martie 2011, în Siria represiunea şi luptele între armată şi rebeli s-au soldat cu peste 15.000 de morţi, majoritatea civili, potrivit Mediafax.

Deşi mai multe cotidiene britanice au scris că Statele Unite, împreună cu Marea Britanie, erau dispuse să acorde un permis de liberă trecere, precum şi imunitate preşedintelui sirian, Bashar al-Assad, pentru a încerca rezolvarea conflictului , oficialii americani au dezminţit joi o asemenea iniţiativă, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-02-18

TAGURI: Siria, violenţe, OSDO
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...