2017-01-24 15:06


Violențe între poliție şi 'lichidatorii' de la Cernobâl

 |  08:24
Violențe între poliție şi 'lichidatorii' de la Cernobâl

Între forțele de ordine şi ucrainenii, care au participat la curăţarea zonei din jurul centralei de la Cernobâl după catastrofa nucleară din 1986 şi care sunt în greva foamei într-o tabără din Doneţk, au avut loc ciocniri violente, duminică seară.

Pentru a protesta împotriva deciziei guvernului de a limita pensiile, circa 80 de 'lichidatori' au instalat la 15 noiembrie douăzeci de corturi în faţa sediului regional al Fondului de pensii din centrul oraşului Doneţk. Nikolai Goncearov, unul din liderii mişcării, a declarat că aproximativ treizeci de poliţişti au început să dezinstaleze, în timpul serii, un cort mare în care greviştii foamei se încălzeau. Forţele de ordine au confiscat cortul, două sobe şi un generator.

Potrivit decarației unuia dintre participanţii mişcării, în timpul operaţiunii, unul din 'lichidatori' a fost lovit de poliţişti si ar fi decedat într-o ambulanţă în drum spre spital, ceea ce a provocat ciocniri între poliţie şi greviştii foamei. Circa cincizeci de 'lichidatori' se aflau acolo în timpul serii. După ameninţări anonime pe un site web ucrainean, forțele de ordine au intervenit în temeiul unei decizii a Curţii Administrative a regiunii Doneţk care a interzis la 23 noiembrie această acţiune de protest invocând posibilitatea unui act terorist. În urma catastrofei petrecute la 26 aprilie 1986, la Cernobâl,  mii de 'lichidatori' au fost trimişi fără protecţie la locul accidentului pentru a stinge incendiul şi a îngropa reactorul explodat, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-04-12

TAGURI: Cernobâl, violențe, UcrainaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image