2019-03-26 18:54


Virusul care tratează cancerul

 |  22:27
Virusul care tratează cancerul

Medicii canadieni au descoperit un virus care caută și tratează cancerul. Virusul JX-594 este injectat direct în vene, atacând tumoarea, fără să afecteze organele sănătoase, potrivit news.sky.com.

 „Studiile nostre sunt îmbucurătoare, mai ales că am obţinut rezultate bune în tumori precum mesothelioma, o formă rară de cancer care se dezvoltă pe ţesutul care protejează organele interne şi care este foarte greu de tratat", a explicat Nick Lemoine de la Centrul de cercetare oncologic de cercetare din Marea Britanie.

Virusul JX-594 este o formă modificată a celui folosit împotriva variolei. Cei 23 de pacienţi pe care a fost testat noul virus aveau forme avansate de cancer, iar organismul lor încetase să mai răspundă formelor actuale de tratament. O doză mare a fost administrată unui număr de șase pacienți. În cazul lor, tumoarea s-a micșorat sau nu a mai crescut.

Profesorul Nick Lemoine a declarat că tratamentul promite rezultate foarte bune pentru pacienţii bolnavi de cancer. "Acest nou studiu este important deoarece ne arată că un virus care era înainte folosit pentru tratarea variolei, poate fi modificat şi injectat în vene pentru a descoperi cancerul în organism, chiar dacă celulele canceroase s-au răspândit în corpul pacientului", a completat Nick Lemoine.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-02-02

TAGURI: cancer, virus
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...