2018-12-19 07:52


Vosganian: Comasarea alegerilor avantajează PDL

 |  13:46
Vosganian: Comasarea alegerilor avantajează PDL

Varujan Vosganian, vicepreşedinte al PNL susţine că ideea comasării alegerilor ar aduce un avantaj democrat-liberalilor.

“În situaţia unor alegeri locale la timp, formaţiunea cea mai mare are şi cele mai multe şanse. E greu de presupus, totuşi, că PD ar putea ajunge la peste 40 % în sondaje, astfel încât să-şi sporească numărul de preşedinţi CJ. Cred, mai degrabă, că dimpotrivă. Aşadar, comasarea alegerilor duce la un avantaj incontestabil şi nemeritat pentru PD, scrie fostul ministru de finanţe Postarea fostului membru al guvernului Tăriceanu se intitulează “Dictatura e mai ieftină decât democraţia. Ce-ar fi să facem puţină economie?” şi este o ironie la adresa argumentului PDL cum că prin comasarea alegerilor se economisesc bani la buget.

Vosganian mai afirmă că pentru democrat-liberali există riscul real ca, în cazul unor alegeri locale la termen, să nu-şi poată păstra avantajul de a deţine aproape jumătate din primarii ţării,  iar cei realeşi sau cei nou aleşi să nu poate fi folosiţi cu acelaşi spor ca agenţi electorali.

Vicepreşedintele liberal mai susţine că suprapunerea localelor cu parlamentarele ar “năuci electoratul”. “Să vedeţi cum va fi de acum încolo, când candidatul la Camera Deputaţilor va merge de braţ cu candidatul la Senat, candidatul de primar şi cu cel de Consiliu Juţetean. Însoţiţi de un alai de candidaţi la consiliile locale şi consiliile judeţene. Credeţi cumva că alegătorii se vor încurca să schimbe opţiunea, să voteze adică, un semn electoral când e vorba de primar, altul când e vorba de preşedintele CJ, şi altul când e vorba de Camera Deputaţilor sau Senat? Cu un teanc de liste în faţă, alegătorul năucit va încerca să se descurce cât mai lesne cu putinţă, uniformizându-şi cât mai mult opţiunea. Mai contează calitatea candidatului la Parlament?”, se întreabă reetoric Varujan Vosganian. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-09-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...