2019-01-24 04:30


Vreme: Anul 2020 trebuie să ne prindă cu 50% din gospodării conectate la Internet cu peste 100 Mbps

 |  13:45
Vreme: Anul 2020 trebuie să ne prindă cu 50% din gospodării conectate la Internet cu peste 100 Mbps

MinistrulComunicaţiilor, Valerian Vreme, a declarat, joi, la lansarea proiectului"Digital Mureş", că jumătate din gospodăriile din România trebuie,până la finele anului 2020, să fie conectate la Internet cu viteze de peste 100Mbps, iar restul la peste 30 Mbps.

Prezentla Târgu-Mureş, Vreme a spus că a fost în urmă câteva zile la Bruxelles, lareuniunea Consiliului Transporturi, Telecomunicaţii şi Energie al UniuniiEuropene (componenta telecomunicaţii), unde principala problemă discutată afost Agenda Digitală 2020.

"Europase pregăteşte pentru un plan coerent ca 2020 să ne găsească - dacă discutăm deinformatizare - într-un sistem integrat european bine conturat, bine pus lapunct, care să corespundă cerinţelor cetăţenilor. Nu ascund faptul că totuşi lacapitolul informatizare Europa este un pic mai în urmă faţă de America şi faţăde cei care au un cuvânt foarte greu de spus în domeniul IT", a spus Vreme.

MinistrulComunicaţiilor a adăugat că România "este printre puţinele ţări pregătitepentru aplicaţiile viitorului".

Ela arătat că în următoarea perioadă ministerul se va concentra pe partea deinformatizare a societăţii româneşti.

"Dedouă luni se discută de acea companie naţională de comunicaţii, media aaşteptat să venim cu o companie naţională. Să ştiţi că studiul făcut laminister nu a dus la această concluzie, în schimb statul îşi va folosiresursele pe care le are ca să îşi asigure comunicaţiile pentru necesităţileproprii", a spus ministrul.

Vremea precizat că în prezent există un plan la nivelul ministerului ca cele treimari companii - Comunicaţii CFR, Teletrans şi Societatea Naţională deRadiocomunicaţii (SNR) - să pună la dispoziţia statului surplusul de resurse pecare îl deţin în domeniul IT&C, în vederea utilizării eficiente şirespectării obiectivelor Agendei Digitale.

"Anul2020 trebuie să ne prindă cu 50% din gospodăriile din România - nu vorbesc deinstituţii - conectate la viteze de peste 100 Mbps, iar restul la peste 30Mbps", a mai spus ministrul Comunicaţiilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-12-17
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...