2017-01-24 05:04


Vreme caniculară în zonele de câmpie din sudul ţării

 |  00:00
Vreme caniculară în zonele de câmpie din sudul ţării

Aerul tropical, venit dinspre nordul Africii, care domină mai ales sudul şi sud-estul continentului aduce maxime cu până la 8, 10 grade peste mediile climatologice ale mijlocului lunii septembrie şi puţine fenomele meteo. Joi, pe măsura ce un front amtosferic rece se apropie de nordul şi nord-vestul ţării, vremea se schimbă şi devine instabilă în jumătatea nordică, potrivit Realitatea.net.

Aerul tropical, venit dinspre nordul Africii, care domină mai ales sudul şi sud-estul continentului aduce maxime cu până la 8, 10 grade peste mediile climatologice ale mijlocului lunii septembrie şi puţine fenomele meteo. Joi, pe măsura ce un front amtosferic rece se apropie de nordul şi nord-vestul ţării, vremea se schimbă şi devine instabilă în jumătatea nordică.

Deşi ne apropiem de jumătatea primei luni de toamnă, pare că vara s-a întors în forţă la noi în ţară. Şi marţi vremea va fi frumoasă, iar după-amiaza se anunţă călduroasă în cea mai mare parte a ţării. Local, vorbim chiar de caniculă în zonele de câmpie din Oltenia şi Muntenia.Maximele vor fi cuprinse între 27 şi 35 de grade, cu cele mai mari valori în Lunca Dunării, unde şi disconfortul termic va fi accentuat. Aceste temperaturi de miez de vară le datorăm aerului tropical ce domină încă sud-estul Europei. Cât despre fenomenele meteorologice, acestea vor fi foarte puţine: izolat la munte vor fi averse slabe şi descărcări electrice. În capitală urmează o zi cu vreme ca în plină vară. Vorbim chiar despre vreme caniculară la amiază: sunt 34, poate chiar 35 de grade, valori cu 8, 9 grade peste media climatologică a datei. Presiunea atmosferică nu are variaţii semnificative de la 754 mm HG. Vremea va fi frumoasă şi marţila munte, cu soare mult şi nori puţini, mai ales în prima parte a zilei. După-amiază se mai adună norii, însă doar izolat vor fi şi averse slabe şi descărcări electrice. Vântul suflă cel mult moderat, iar maximele sunt comparabile cu cele de ieri. Nici pe litoral vremea nu ţine cont de fila din calendar şi îi răsfaţă pe turişti cu mult soare. Norii lipsesc de pe cer întreaga zi, iar temperaturile de la amiaza sunt ca în mijloc de vară. Vântul trece de moderat în răstimpuri, iar la amiază aşteptăm la umbra 27- 29 de grade. În apă, în apropiarea ţărmului vor fi între 20 şi 23 de grade. Vara târzie nu ne părăseşte nici miercuri. Meteorologii prognozează din nou vreme călduroasă, caniculară chiar, pe arii restrânse, în regiunile de câmpie din sudul ţării. Sunt nori puţini şi doar pe la munte e rost de câteva averse slabe, izolate, însoţite de descărcări electrice. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 de grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 35 de grade în Lunca Dunării.

În capitală ne vom simţi ca în plină vară: soare şi maxime apropiate de pragul caniculei. În jur de 34 de grade vor fi la amiază şi un disconfort termic destul de accentuat. Joi se schimbă vremea în jumătatea nordică, unde instabilitatea atmosferică se accentuează şi se răcoreşte uşor. Vor fi înnorări temporare şi pe arii restrânse averse, descărcări electrice şi vânt în rafale. În restul teritoriului e încă vreme frumoasă şi călduroasă după-amiaza.Maximele termice se vor situa între 25 şi 34, poate 35 de grade în Lunca Dunării. Bucureştenii au parte de încă o zi cu soare şi 33, 34 de grade, în condiţii de cer variabil şi vânt cel mult moderat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-06-18Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image