2017-01-23 19:00


WikiLeaks: Bradley Manning, judecat pe 16 decembrie

 |  09:27
WikiLeaks: Bradley Manning, judecat pe 16 decembrie

Potrivit unui anunț al Pentagonului, Bradley Manning, soldatul american acuzat că a furnizat zeci de mii de documente secrete către WikiLeaks și singura persoană urmărită penal în Statele Unite în cadrul anchetei privind scurgerile de informaţii publicate de acest site, va compărea în faţa jusţiei militare la 16 decembrie, la Fort Meade (statul Maryland).

Conform unui comunicat al armatei, dat publicităţii la Washington, înainte de curtea marţială, audierea, ce are loc la 18 luni după arestarea lui Bradley Manning, este 'similară cu o curte civilă de punere sub acuzare, cu drepturi suplimentare pentru acuzat'.

Acuzațiile aduse lui Bradley Manning fac referire la 'asociere cu inamicul', 'difuzare de informaţii militare', 'publicare pe internet a informaţiilor ştiind că ele vor fi accesibile inamicului', precum şi 'fraudă şi violarea regulamentului militar'. Avocatul lui Manning, David Coombs, a făcut cunoscut, pe blogul personal, că audierea, care va dura cinci zile, are ca 'obiectiv principal să evalueze forţele relative şi punctele slabe din acest dosar al guvernului şi să ofere apărării posibilitatea de a obţine' noi elemente înaintea procesului.

Bradley Manning, în vârstă de 23 de ani, se află în închisoare încă din iulie 2010, fiind bănuit că a furnizat către WikiLeaks, care ulterior le-a dat publicităţii, documente militare americane privind războaiele din Irak şi Afganistan, dar şi mii de telegrame diplomatice ale Departamentului de Stat. Manning a denunţat, la începutul lui 2011, condiţiile de detenţie, fapt ce a provocat o importantă acoperire mediatică, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-01

TAGURI: WikiLeaks, ManningComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image