2017-01-20 01:43

ULTIMA ORA


Wikileaks: Claudiu Săftoiu vorbea, în 2006, de îngrijorări privind o posibilă paralizie a preşedintelui

 |  17:23
Wikileaks: Claudiu Săftoiu vorbea, în 2006, de îngrijorări privind o posibilă paralizie a preşedintelui

Fostulconsilier prezidenţial Claudiu Săftoiu i-a spus ofiţerului politic al ambasadeiSUA, în mai 2006, în contextul operaţiei de hernie la care a fost supus şefulstatului, că doctorii au fost îngrijoraţi de o posibilă paralizie dacă operaţianu s-ar fi produs imediat, relatează Jurnalul Naţional.

Publicaţiacitează un document neclasificat, atribuit ambasadei SUA, şi care ar fi fostobţinut de Wikileaks, în care se vorbea, pe 9 mai 2006, despre operaţia dehernie de disc a preşedintelui Băsescu.

"PreşedinteleRomâniei Traian Băsescu a fost supus unei operaţii pentru hernie de disc îndimineaţa zilei de 9 mai, marţi, la Spitalul Universităţii din Viena,Allgemeines Krakenhaus. El a fost transportat cu un avion în seara precedentă.Un comunicat de presă al Preşedinţiei arată că doctorii sunt optimişti în ceeace priveşte starea lui Băsescu şi anticipează că timpul de recuperare va fi deaproximativ şapte zile", se arată în documentul citat de JurnalulNaţional.

Documentulmenţionează că primul raport despre durerile lui Băsescu a apărut în 7 mai2006, seara, când şeful statului a fost internat la Secţie de Urgenţă aSpitalului Universitar din Bucureşti.

"Consilierulprezidenţial Claudiu Săftoiu i-a spus ofiţerului politic al ambasadei căBăsescu simţea amorţeli în partea de jos a corpului, iar doctorii au fostîngrijoraţi de o posibilă paralizie dacă nu va fi operat imediat. Săftoiu aadăugat că Băsescu «a strâns din dinţi" şi s-a comportat ca şi când nu arfi avut nici un disconfort, dar membrii staff-ului îi vedeau clardurerea", se mai arată în document.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-12-06Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image