2017-01-21 02:12

ULTIMA ORA


WikiLeaks în criză de fonduri

 |  08:35
WikiLeaks în criză de fonduri

Site-ul WikiLeaks, specializat în dezvăluirea documentelor secrete, aflat în criză de fonduri, a scos la vânzare prin internet mai multe obiecte folosite în activitatea sa.

Suma colectată în urma vânzarilor va susţine activitatea site-ului care se confruntă cu dificultăţi financiare după ce virarea donaţiilor prin bănci în profitul său a fost blocată de Visa şi MasterCard la sfârşitul anului 2010.

Un computer utilizat pentru a „pregăti divulgarea” telegramelor diplomatice este până acum obiectul cel mai scump pus la vânzare printr-o licitaţie pe eBay. WikiLeaks precizează într-un comunicat că preţul de plecare al acestuia este de 6.000 lire sterline (circa 6.800 de euro). De asemenea, au fost scoase la vânzare o fotografie „exclusivă” a lui Julian Assange, o pungă de cafea pe care el ar fi adus-o din închisoarea prin care a trecut în decembrie 2010, copia uneia dintre cablogramele divulgate de site și biletele de acces la o viitoare defilare a creatoarei de modă Vivienne Westwood la Paris, oferite de aceasta fondatorului site-ului. Primele vânzări la licitaţie ar urma să se termine joi și vor mai urma patru demersuri de acest fel.

O invitaţie la masă cu Julian Assange a fost scoasă la licitaţie în iunie de WikiLeaks cu acelaşi scop.

Julian Assange se află în prezent în Marea Britanie, fiind implicat într-un scandal în care este acuzat de agresiune sexuală împotriva a două femei în Suedia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-09-08

TAGURI: WikiLeaks, fonduri, vânzareComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image