2017-01-18 22:53

ULTIMA ORA


WikiLeaks va publica milioane de e-mail-uri ale Stratfor, obţinute de hackeri

 |  07:48

WikiLeaks va publica peste cinci milioane de e-mail-uri ale societăţii americane private de informaţii secrete şi analize strategice Stratfor, cu sediul în SUA, obţinute aparent de hackeri. Publicarea mesajelor electronice va începe luni şi survine după atacarea serverelor companiei în luna decembrie de către indivizi care susţin că au legături cu gruparea Anonymus, deşi sursa acestora nu a fost dezvăluită.

Un comunicat WikiLeaks arată că e-mail-urile din perioada iulie 2004-decembrie 2011 vor dezvălui folosirea de către Stratfor a unor 'reţele de informatori, structuri de dare de mită, tehnici de spălare de bani şi (utilizarea) de metode psihologice (…) Documentele arată cum lucrează o firmă privată de informaţii secrete şi cum ia ca ţintă indivizi pentru clienţii lor privaţi şi guvernamentali".

Existenţa unor legături secrete între Strategic Forecasting Inc (Stratfor), cu sediul la Austin, Texas, şi companii precum Dow Chemical din India şi Lockheed Marin din SUA, precum şi agenţii guvernamentale, printre care Departamentul de Stat, Homeland Security (securitatea internă) sau Marina, vor fi dovedite prin probe, susţine WikiLeaks, în condiţiile în care Strafor se prezintă ca un furnizor pe bază de abonament de analize geopolitice, cu o strategie de strângere de informaţii bazată pe tehnici ale serviciilor secrete. 

"Este vorba de o firmă privată de informaţii secrete, care se bazează pe informatori din guvernul american, agenţii străine de informaţii cu reputaţii discutabile şi jurnalişti (…) Extrem de îngrijorător este faptul că ţintele acestor investigaţii sunt, printre altele, organizaţii de activişti care luptă pentru o cauză dreaptă", a declarat Julian Assange.

Deşi a tras atenţia la 11 ianuarie că au fost furate e-mail-uri, directorul executiv şi fondatorul Stratfor, George Friedman, a precizat că autorii atacului informatic nu vor găsi nimic semnificativ. "Dumnezeu ştie ce pot spune stânjenitor, stupid sau supus răstălmăcirii o sută de angajaţi care scriu e-mail-uri nesfârşite. Dacă vor căuta în e-mail-urile noastre semne al unei vaste conspiraţii, vor fi dezamăgiţi", a declarat acesta, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-13

TAGURI: WikiLeaks, Stratfor, e-mail-uri, Julian_Assange, Anonymus, hackeriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image