2017-01-19 13:23

ULTIMA ORA


Wikipedia suspendă serviciile în engleză

 |  10:03
Wikipedia suspendă serviciile în engleză

Enciclopedia virtuală Wikipedia suspendă versiunea în limba engleză miercuri, timp de 24 de ore, în semn de protest faţă de proiectul de lege împotriva pirateriei pe internet 'Stop Online Piracy Act' (SOPA) pe care-l dezbate Congresul SUA.

Fundaţia Wikimedia a anunțat că enciclopedia virtuală va opri accesul la versiunea în engleză timp de 24 de ore, în semn de protest faţă de propunerile legislative din Statele Unite.

Comunitatea Wikipedia a avertizat că proiectul de lege SOPA şi versiunea sa din Senat vor dăuna Internetului liber şi vor oferi noi instrumente pentru cenzurarea site-urilor internaţionale în SUA. De asemenea, Google şi Facebook au lăsat deschisă posibilitatea de a-şi înceta serviciile.

În încercarea de a paraliza iniţiativa legislativă, alături de Wikipedia, din platforma Netcoalition.com fac parte Google, Yahoo!, Facebook, Foursquare, Twitter, Amazon, Mozilla, AOL, eBay, PayPal, IAC, LinkedIn, OpenDNS şi Zynga. Sub acuzația de utilizare a materialelor protejate de drepturi de autor în SUA şi în afara ţării, Departamentul de Justiţie american ar putea, prin proiectul 'Stop Online Piracy Act', să urmărească şi să deconecteze orice particular sau întreprindere, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-02-17

TAGURI: Wikipedia, Wikipedia, protest, SUA, legeComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image