2017-01-17 11:40

ULTIMA ORA


Yahoo avertizează că veniturile vor continua să scadă, deoarece pierde teren în faţa rivalilor

 |  13:20
Yahoo avertizează că veniturile vor continua să scadă, deoarece pierde teren în faţa rivalilor

YahooInc avertizează că veniturile vor continua să scadă în primul trimestru alacestui an, deoarece site-urile companiei pierd trafic în favoarea Google şiFacebook, iar parteneriatul pe căutare online cu Microsoft nu dă rezultateimediate.

VeniturileYahoo au scăzut cu 12% în perioada octombrie-decembrie 2010, la 1,5 miliarde dedolari, al treilea trimestru consecutiv de declin. Profitul net a urcat însă dedouă ori, de la 153 milioane de dolari la 312 milioane de dolari.

Directorulgeneral al companiei, Carol Bartz, aflată de doi ani la şefia Yahoo, seconfruntă cu presiuni tot mai dure din partea investitorilor să readucăportalul, odată dominant pe internet, într-o poziţie de forţă în industriaonline.

Bartza promis investitorior că veniturile vor reveni pe creştere în a doua jumătatea acestui an, odată ce parteneriatul cu Microsoft va începe să se facă simţit.

AcţiunileYahoo au scăzut cu 2% după anunţarea rezultatelor. Compania a anunţat totodatăcea de-a doua rundă de disponibilizări din ultimele şase săptămâni, renunţândla încă 1% din angajaţi.

Pede altă parte, gigantul Google pregăteşte pentru 2011 cea mai mare campanie deangajări derulată vreodată de companie.

Yahooîncearcă să reducă costurile şi să înscrie din nou veniturile pe o pantăascendentă, dar conducerea companiei a fost contestată marţi de un analist,care a subliniat că progresul cu care se laudă directorii este contrazis deveniturile în scădere.

"Nuvoi retrage afirmaţia că Yahoo câştigă avânt", s-a apărat Bartz, făcândreferire la noi funcţii şi produse ale platformei de căutare pe internet şi laparteneriatul încheiat în octombrie cu Microsoft pentru serviciile deadvertising în Statele Unite şi Canada.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-07-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image