2018-12-15 02:53


Yoshihiko Noda este noul premier al Japoniei

 |  16:11
Yoshihiko Noda este noul premier al Japoniei

 Ministrul de Finanţe al Japoniei, Yoshihiko Noda, a fost desemnat luni drept noul preşedinte al Partidului Democrat japonez şi implicit şi noul premier al ţării, după ce Naoto Kan şi-a anunţat demisia săptămâna trecută.

Noda este cel de-al şaselea premier din ultimii cinci ani, acesta având o misiune dificilă în condiţiile unei majorităţi fragile în parlament şi a unor tensiuni interne puternice în cadrul Partidului Democrat. Chiar dacă este considerată o personalitate cu vaste cunoştinţe economice, capabil să conducă un stat care reprezintă cea de-a treia mare economie a lumii, analiştii sunt îngrijoraţi cu privire la sprijinul pe care noul premier îl va primi din partea politicienilor. În vârstă de 54 de ani, Noda l-a învins după două tururi de scrutin pe ministrul Comerţului, Banri Kaieda.

Principalele provocări cu care acesta se va confrunta sunt rigiditatea monedei naţionale, care ameninţă exporturile, precum şi implementarea unei noi politici energetice în contextul ameliorării celei mai mari crize nucleare petrecută de la dezastrul de la Cernobâl, din 1986. De asemenea, Noda va trebui să readucă încrederea investitorilor în privinţa Japoniei, în contextul în care ratingul de ţară a fost retrogradat săptămâna trecută cu o treaptă de agenţia Moody’s, care a sancţionat reacţiile extrem de lente ale clasei politice faţă de gestionarea crizei economice şi sociale din Japonia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-10-21

TAGURI: Yoshihiko Nada, premier, nou, Japonia, puterea
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...