2017-01-23 04:40


Zece persoane reţinute în dosarul falimentării Petromservice

 |  09:49

Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca şi Octavian Ţurcan se află printre cele zece persoane reținute în dosarul falimentării companiei Petromservice din ordinul procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Procurorii au dispus arestarea pentru 24 de ore pentru Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca, Octavian Ţurcan, Gheorghe Şupeală, Sorin Mihai, Mihai Viorel Râmboacă, Răzvan Florin Râmboacă, Zizi Anagnostopol, Daniela Braşoveanu şi Ioan Bohâlţeanu, potrivit unui comunicat al Parchetului General remis marţi dimineaţa. Fiind membru în Consiliul de Administraţie al PSV Company, Raicovich Rino Graziano a primit interdicţia de a părăsi ţara pentru o durată de 30 zile. Prejudiciul adus prin falimentarea controlată a Petromservice SA se ridică la 83.163.165 euro.  Din cauza unor activităţi frauduloase de diminuare semnificativă a valorii acţiunilor, 72.000 de membri ai Asociaţiei Salariaţilor nu au mai putut încasa dividendele, în calitate de acţionari minoritari.

'Din ansamblul probelor administrate până în prezent a mai rezultat faptul că actele materiale prejudiciabile s-au realizat prin cumpărarea, cu banii Petrom Service SA, a unor acţiuni supraevaluate de mai multe zeci de ori, aparţinând unor societăţi comerciale şi transferarea frauduloasă şi controlată a banilor obţinuţi pentru a ascunde identitatea beneficiarului real. În acest mod, au fost transferate sume de bani din patrimoniul Petrom Service SA, prin operaţiuni succesive derulate prin mai multe companii offshore controlate, în conturile personale sau ale unor societăţi înregistrate în străinătate şi în România, în special S.C. Realitatea Media S.A. (14.200.000 euro), S.C. Imobiliar Network 2002 S.A. (6.725.000 euro) şi S.C. GM Invest S.A. (1.300.000 euro). ', potrivit procurorilor. În vederea recuperării prejudiciului de 83 de milioane de euro produs prin falimentarea Petromservice, autoritățile au instituit sechestru asigurător asupra a aproximativ 81 imobile (46 terenuri intravilane şi extravilane, cinci apartamente, clădiri cu destinaţie de hotel, restaurante, alte spaţii comerciale, un bloc de opt etaje, autoturisme, ambarcaţiuni, conturi bancare).

Au fost efectuate, sub aspect probator, cereri de asistenţă judiciară internaţională (comisii rogatorii) al căror rezultat a fost comunicat în cursul lunii octombrie 2011. În anumite cazuri revânzarea acţiunilor a avut loc după trei zile, iar preţul achitat de SC Petromservice SA a fost de peste 50 de ori mai mare decât preţul plătit, potrivit rezultatelor comisiilor rogatorii. Diferenţa dintre preţul plătit de SC Petromservice SA şi valoarea acţiunilor, în cuantum de 83 milioane euro, reprezintă prejudiciul produs societăţii şi, indirect, acţionarilor minoritari, precum şi bugetului statului, în calitate de creditor al acesteia, știindu-se că valoarea la bursă a unei acţiuni reprezintă valoarea de piaţă a acesteia, iar informaţia este publică.

Banii erau transferaţi prin operaţiuni de tip 'carusel' și aceleaşi sume au fost reciclate de mai multe ori. Sunt cazuri în care aceeaşi sumă a fost transferată de cinci ori prin conturile aceloraşi societăţi, numai în interval de o lună, pentru a crea impresia că s-au efectuat cinci plăţi diferite, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-08-23

TAGURI: Petromservice, Ovidiu Vîntu, Liviu Luca , Octavian ŢurcanComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image