2017-01-21 08:31

ULTIMA ORA


Zeci de copii spitalizaţi cu toxiinfecţie alimentară în Alba

 |  09:28
Zeci de copii spitalizaţi cu toxiinfecţie alimentară în Alba

Fiindcă au consumat, la cantina unităţii, mâncare asigurată de o firmă de catering, circa 25 de copii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Alba Iulia au fost internaţi miercuri seara la secţiile de Boli Contagioase din Alba Iulia, Aiud şi Sebeş cu simptome de toxiinfecţie alimentară.

Având în vedere că peste o sută de copii au mâncat la cantina Centrului, câte 55 pe serie, autorităţile se aşteaptă ca numărul celor internaţi să crească. Copiii au mâncat în cursul zilei, printre altele, supă de pui, cartofi cu caşcaval şi maioneză.

După ce au acuzat dureri abdominale colicative, greţuri, vomă, diaree, fiind în număr mare, copiii au fost internaţi şi la secţiile de boli contagioase din Aiud şi Sebeş, nu numai la Alba Iulia. Aceștia au primit tratament de reechilibrare hidroelectrolitică, antibioterapie, antiemetice şi antispastice.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Horea Timiş, care s-a deplasat în cursul serii la spitalul din Alba Iulia, a declarat că au fost chemate cadre medicale de acasă la toate cele trei unităţi, în condiţiile în care se preconizează că în cursul nopţii vor fi şi alte spitalizări.

De asemenea, la spitalul din Alba Iulia a ajuns și prefectul Ştefan Bardan care a afirmat că au fost luate probe atât de câtre DSP, cât şi de către Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba, pentru a se stabili ce anume a provocat toxiinfecţia, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-10-24

TAGURI: toxiinfecţie, Alba, copiiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image