2017-01-21 08:21

ULTIMA ORA


Zeci de localităţi în dificultate din cauza vremii nefavorabile

 |  11:14
Zeci de localităţi în dificultate din cauza vremii nefavorabile

Zeci de localităţi se află în dificultate din cauza vremii nefavorabile. De asemenea, în ultimele 24 de ore, s-a acordat asistenţă medicală de urgenţă unui număr de 221 de persoane, dintre care 26 de copii, potrivit reprezentantului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), Daniela Silvi.

Potrivit datelor de duminică, de la ora 5.00, un număr de 87 de localităţi sunt afectate de fenomenele meteorologice, dintre care 43 sunt izolate din punct de vedere al comunicaţiilor rutiere sau feroviare, 28 de sate, cătune, cartiere şi localităţi sunt nealimentate parţial sau total cu energie electrică, iar zece au dificultăţi în asigurarea cu apă potabilă sau menajeră, a afirmat reprezentantul IGSU.

Totodată, autostrada A2 este blocată pe raza judeţelor Ialomiţa şi Călăraşi, pe sensul de mers spre Bucureşti, iar opt drumuri naţionale şi 51 drumuri judeţene sunt închise traficului. '40 de drumuri judeţene au circulaţia îngreunată, 75 de tronsoane sunt blocate pe diferite drumuri judeţene. Zece linii cale ferată sunt închise. Traficul fluvial şi maritim se desfăşoară în condiţii dificile la Tulcea, Galaţi şi Brăila, sunt cinci porturi închise', a explicat Daniela Silvi.

Un număr de 9.969 de persoane sunt blocate în propriile locuinţe în judeţul Vrancea, fără ca autovehicule să fie blocate în trafic. De asemenea, 39 de persoane sunt adăpostite în spaţii aparţinând instituţiilor publice puse la dispoziţie de reprezentanţii autorităţilor administraţiei publice locale, dintre care 36 în Constanţa şi 3 în Ialomiţa. 'Au fost transportate 429 de persoane către unităţile spitaliceşti şi au fost afectate de manifestarea viscolului şi de temperaturile scăzute, prezentând răni, degerături, plăgi deschise externe nouă persoane. Numărul persoanelor fără adăpost transportate în sediile sociale este de 71, iar cel al persoanelor decedate din cauza hipotermiei şapte', a adăugat reprezentantul IGSU, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-02-21

TAGURI: localitaţi, IGSU, vremeComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image