2017-01-19 17:16

ULTIMA ORA


Zeci de mii de lei şi euro, ascunşi în locuinţa familiei Apostu

 |  07:30
Zeci de mii de lei şi euro, ascunşi în locuinţa familiei Apostu

Anchetatorii au descoperit în urma percheziţiilor efectuate în locuinţa primarului suspendat Sorin Apostu sumele de 50.000 de lei şi 10.000 de euro, dar și zeci de telefoane mobile, şase ceasuri de lux și cinci carduri VISA.

Procurorii au găsit în locuinţa familiei Apostu 50.000 de lei şi 10.000 de euro, ascunşi sub un prosop, dar şi şase ceasuri de lux, mărcile Tissot şi Doxa, cinci carduri VISA, precum și zeci de telefoane mobile, potrivit dosarului pus la dispoziţia presei, joi, de Curtea de Apel Cluj.

Dosarul de cercetare penală conține zeci de planşe fotografice cu lucrurile găsite de anchetatori cu ocazia percheziţiilor. Totodată, mai multe conturi în lei şi euro deschise pe numele soţiei lui Sorin Apostu, Monica Apostu, au fost descoperite de către procurori.

Despre euro Monica Apostu nu ştia că există, iar suma în lei fusese scoasă de ea din contul cabinetului de avocatură, potrivit dosarului. "Suma de 50.000 de lei am scos-o din contul cabinetului de avocatură de unde am extras-o în numerar, cel mai probabil în cursul lunii noiembrie 2011, şi intenţionam să achit taxele către bugetul de stat. În ceea ce priveşte cei 10.000 de euro, nu ştiam că aceşti bani există şi nu cunosc provenienţa lor", se arată în declaraţia aflată la dosar a soţiei lui Sorin Apostu.

Numai la Banca Transilvania s-a descoperit că Monica Apostu avea patru conturi, care însumau 357.577 de lei şi 491 euro. De asemenea, soţii Apostu plecau aproape în fiecare sfârşit de săptămână în vacanţe luxoase, plătite de oameni de afaceri, potrivit procurorilor. Unul dintre aceștia este Simion Mureşan, patronul Electrogrup, cercetat în dosar pentru dare de mită, informează Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-11-08

TAGURI: euro, lei, Apostu, perchezițiiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image