2017-01-21 23:36

ULTIMA ORA


Zeci de mii de oameni au manifestat pentru Putin

 |  09:37
Zeci de mii de oameni au manifestat pentru Putin

Peste 50.000 de oameni au manifestat sâmbătă pentru susţinerea lui Vladimir Putin, candidat la alegerile prezidenţialele din 4 martie. Organizate în mai multe oraşe din Federaţia Rusia, demonstraţiile sunt o reacţie faţă de protestele masive îndreptate împotriva primului ministru.

Potrivit estimărilor poliţiei şi ale presei, peste 50.000 de persoane au participat la mitinguri în Rusia europeană, în Siberia şi Extremul Orient în sprijinul lui Vladimir Putin care vrea să se întoarcă la Kremlin pentru un al treilea mandat.

Numărul simpatizanţilor regimului continuă să crească odată cu apropierea datei scrutinului, după organizarea unei ample manifestaţii pro-Putin la 4 februarie, în aceeaşi zi cu un marş al opoziţiei. Aproximativ 10.000 de oameni au ieşit în stradă fluturând pancarte 'Da schimbărilor, nu revoluţiei!' sau 'Împreună cu Putin pentru o Rusie puternică', la Sankt Petersburg, fosta capitală imperială şi oraşul natal al lui Putin.

'Pentru mine, Putin este stabilitatea. Am trăit mai bine în ultimii ani, am fost plătit la timp. Încep să fiu mândru de ţara mea', a declarat Anatoli Stepanov, participant la manifestaţie. 'Uitaţi-vă la cei care sunt împotriva lui Putin, ei nu reprezintă poporul', afirmă la rândul său Anna Patroşeva, o pensionară de 58 de ani. Protestatarii au putut cumpăra ceai şi chifle, comercializate sâmbătă la preţ de chilipir, pentru a se încălzi la -8 ° Celsius.

În mai multe oraşe mari din Rusia, cu excepţia Moscovei au avut loc evenimente similare, în  condiţiile în care Opoziţia acuză organizatorii mitingurilor pro-Putin că folosesc resursele statului şi oferă chiar bani pentru a încuraja oamenii să participe la aceste acţiuni. În Orientul Îndepărtat Rus şi Siberia, peste 20.000 de persoane au participat la demonstraţii. La Habarovsk (Extremul Orient), au demonstrat 12.000 de oameni scandând 'Avem ce proteja!'. La Vladivostok (oraş port la Pacific) aproximativ 3.000 de persoane au participat la un miting pro-Putin, 7.000 în Irkutsk (Siberia) şi 3.000 au înfruntat frigul la Novosibirsk. În acest context, organizatorii spera la participarea a peste 200.000 de manifestanţi la un miting uriaş în sprijinul lui Putin, programat pentru 23 februarie la Moscova, sub sloganul 'Noi apărăm ţara!', scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-05-13

TAGURI: Vladimir_Putin, manifestaţie, alegeri, RusiaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image