2017-01-18 22:52

ULTIMA ORA


Zeci de mii de persoane vor protesta împotriva lui Putin

 |  10:51
Zeci de mii de persoane vor protesta împotriva lui Putin

La chemarea opoziţiei ruse, zeci de mii de persoane sunt aşteptate sâmbătă la manifestaţii de o amploare fără precedent, la Moscova şi în provincie, împotriva rezultatelor alegerilor legislative din 4 decembrie. Populaţia contestă rezultatul alegerilor câştigate de partidul premierului Vladimir Putin.

Protestele ar putea aduna până la 30.000 de persoane într-o piaţă din centrul Moscovei, potrivit unui anunț făcut de organizatori, care au declarat că au primit autorizaţie de la primăria capitalei ruse pentru o asemenea manifestație.

Câțiva lideri ai opoziţiei vor să se adune în Piaţa Revoluţiei, în apropierea Kremlinului, şi să mărşăluiască apoi spre locul de întâlnire al celorlalţi. Conform paginii de Facebook 'Manifestaţie pentru alegeri corecte', circa 35.000 de persoane doresc să participe la această adunare, prevăzută să aibă loc în intervalul orar 10h00 - 14h00. În urma acuzațiilor de fraudare masivă a alegerilor legislative, emise de opoziţie şi ONG-uri, demonstraţii de amploare sunt prevăzute în peste 50 de oraşe, la Sankt-Petersburg, în Urali şi Siberia, această mobilizare fiind fără precedent de la venirea la putere a lui Putin, în 2000. Organizatorii şi participanţii au fost atenționați de Parchetul din Moscova asupra oricărei depăşiri a cadrului acceptat pentru protest, care ar obliga poliţia să 'ia măsurile necesare pentru a asigura menţinerea ordinii', iar premierul Vladimir Putin a anunțat că încălcările vor fi reprimate 'prin toate mijloacele legitime'. Alegerile legislative şi reprimarea manifestaţiilor au fost criticate de Statele Unite, Uniunea Europeană, Franţa şi Germania, în contextul în care mii de ruşi protestează de aproape o săptămână, iar circa 1.600 de persoane au fost arestate de poliţia din Moscova şi Sankt-Petersburg, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-11-16

TAGURI: proteste, Putin, alegeri, RusiaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image