2017-01-24 09:08


Zeci de şcoli din Suceava şi Botoşani, în grevă generală

 |  15:47
Zeci de şcoli din Suceava şi Botoşani, în grevă generală

Sute de profesori din Botoşani şi Suceava auprotestat, luni, în faţa prefecturilor din cele două judeţe, nemulţumiţi că nuşi-au primit salariile aferente lunii februarie, în timp ce în peste 50 de şcolieste continuată greva generală declanşată săptămâna trecută.

Profesoriibotoşăneni au continuat şi luni protestele, organizând un miting în faţaPalatului Administrativ, la care participă peste 300 de cadre didactice carecer să li se achite salariile aferente lunii februarie.

Protestatariiscandează lozinci antiguvernamentale.

În judeţulBotoşani, cadrele didactice din 22 de unităţi şcolare continuă greva generalădeclanşată în urmă cu o săptămână.

Lideriisindicali împreună cu reprezentanţi ai autorităţilor locale discută din nou învederea identificării unor soluţii pentru plata salariilor.

Primarulmunicipiului Botoşani, Cătălin Flutur, a declarat că a discutat situaţia cupremierul Emil Boc, care i-ar fi promis că până la sfârşitul săptămânii va figăsită o soluţie pentru rezolvarea problemelor cadrelor didactice din Botoşanişi Suceava.

Prefectuljudeţului Botoşani, Cristian Roman, a retras, vineri dimineaţă, protocolulsemnat în urmă cu două zile de autorităţile locale, dar neacceptat de profesori,prin care fiecare cadru didactic ar fi primit un avans de 500 de lei dinsalariu şi totodată a dispus controale la ISJ, dar şi în şcolile din judeţ,motivând că trebuie verificat modul în care directorii şi ISJ Botoşani auapărat interesele statului în procesele cu profesorii.

Peste douăsute de cadre didactice din Suceava au protestat, luni, în zona PalatuluiAdministrativ, iar din cauză că nu aveau aprobare pentru miting s-au plimbat încerc, timp de peste o oră.

Cadreledidactice sucevene din peste 30 de unităţi de învăţământ din municipiileSuceava şi Vatra Dornei s-au aflat, luni, în cea de-a patra zi a grevei,nemulţumite că nu au primit integral salariile aferente lunii februarie.

VicepreşedinteleSindicatului Judeţean Învăţământ "Spiru Haret" Suceava, DumitruIrimia, a declarat că greva a continuat, luni, în peste 30 de unităţi deînvăţământ din municipiile Suceava şi Vatra Dornei, în timp ce în unităţi dinGura Humorului s-au reluat cursurile.

El a spus căpână în prezent nu s-a primit niciun răspuns dinpartea autorităţilor cu privire la găsirea unei soluţii pentru achitareaintegrală a salariilor angajaţilor din învăţământul preuniversitar sucevean,iar din acest motiv greva continuă.

Irimia aprecizat că, în cursul zilei de miercuri, va avea loc o consultare a liderilorzonali pentru a se vedea dacă se continuă sau se suspendă greva cadrelordidactice sau se adoptă alte forme de protest precum pichetarea Prefecturii sauorganizarea unor mitinguri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-09-15Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image