2019-01-23 07:54


UPDATE. Adrian Năstase, condamnat la 2 ani de închisoare cu executare

 |  11:54
UPDATE. Adrian Năstase, condamnat la 2 ani de închisoare cu executare

UPDATE 18.50 Adrian Năstase a fost  condamnat la 2 ani de închisoare cu executare.

UPDATE 15.15 Completul de judecatăs-a reunit în sala de şedinţă la ora 12.00 şi deliberează, a anunţat un purtător de cuvânt al Înaltei Curţi.

UPDATE 13.30 Avocatul Ion Cazacu a plecat de la Inalta Curte fara a face nici o declaratie.

La Inalta Curte a ajuns Ion Cazacu, unul dintre avocaţii lui Adrian Năstase. Şedinţa nu a început încă, deşi era programată pentru ora 9.00.

Verdictul în dosarul Trofeul Calităţii, în care fostul premier Adrian Năstase e acuzat că ar fi strâns ilegal fonduri pentru campania prezidenţială din 2004, este aşteptat miercuri de la magistraţii Curţii Supreme. Fostul premier a catalogat tot timpul acest caz drept o manevră politică fără probe care să-l incrimineze.

Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, pe 30 ianuarie 2012."De la un capăt la altul acest dosar este un dosar fabricat de DNA. Sigur, am încredere că acest complet de recurs va ţine seama de argumentele prezentate", a declarat fostul premier.

La ultimul termen al procesului, după mai bine de 14 ore petrecute în sala de judecată, avocatul lui Năstase afirma că are încredere în justiţie.

Pe perioada celor aproape patru luni cât a durat recursul au apărut schimbări de poziţie  atât din partea Inspectoratului de Stat în Construcţii, cât şi din partea DNA. La o zi după ce a devenit şef al ISC, Adrian Balaban Grăjdan a negat faptul că instituţia suferise vreun prejudiciu financiar cerând retragerea acesteia din proces. În 2008, acelaşi Grăjdan, în calitate de director în cadrul Inspectoratului, punea la dispoziţia procurorilor acte care demonstrau că instituţia fusese prejudiciată cu aproximativ 65 de miliarde de lei vechi.

Pe de altă parte, la penultimul termen al procesului, DNA a susţinut că exact în ziua în care ISC s-a retras din proces, Adrian Năstase ar fi discutat la telefon cu Adrian Grăjdan. Ulterior, Grăjdan a fost demis de premierul Victor Ponta, scrie realitatea.net.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-02-05

TAGURI: Adrian_Grăjdan, DNA, corupţie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...