2017-01-18 22:42

ULTIMA ORA


Ziua Naţională a României adună militari ai MApN, MAI, SRI şi SPP

 |  08:09
Ziua Naţională a României adună militari ai MApN, MAI, SRI şi SPP

La parada militară organizată de Ziua Naţională a României în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti vor participa joi, 1 Decembrie, începând cu ora 11,00, peste 1.500 de militari şi tehnică militară aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor, Serviciului Român de Informaţii şi Serviciului de Protecţie şi Pază.

La ora 8,00, odată cu depunerile de coroane la Monumentul ''Eroilor militari romani căzuţi la datorie'' din Parcul Copilului încep manifestările dedicate Zilei Naţionale.

Ceremonialul depunerilor de coroane la Monumentul ''Ostaşului Necunoscut'' din Parcul Carol I va avea loc la ora 10,00, iar începând cu ora 11,00, în zona Arcului de Triumf, va avea loc o paradă militară.    În Piaţa Tricolorului din faţa Palatului Cercului Militar Naţional, începând cu ora 17,40, se va desfășura un ceremonial militar şi un concert de cântece ostăşeşti, urmate de retragerea cu torţe a militarilor din Regimentul 30 Gardă 'Mihai Viteazul' pe itinerariul Palatul Cercului Militar Naţional, bulevardul Regina Elisabeta, Piaţa Operei, Piaţa Leu, bulevardul General Vasile Milea. Aproximativ 400 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri şi piloţi ai MAI, cu tehnica din dotare, vor trece în pas de defilare pe sub Arcul de Triumf.

Trei subunităţi de jandarmi şi pompieri, un detaşament de tehnică aparţinând Poliţiei, Poliţiei de Frontieră, Jandarmeriei şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, o formaţiune de cavalerie a Jandarmeriei Capitalei, precum şi un detaşament de tehnică de aviaţie aparţinând Inspectoratului General pentru Aviaţie formează blocul de defilare al MAI.

Nouă echipaje moto de poliţie şi 16 autospeciale şi autolaboratoare, 13 autospeciale de transport şi trei echipaje moto folosite de jandarmi, trei ATV-uri, 12 autospeciale şi două ambarcaţiuni aparţinând poliţiştilor de frontieră, precum şi 15 autospeciale şi ambulanţe, două motociclete şi două bărci pneumatice folosite de pompierii militari în misiunile specifice (descarcerare, stingere incendii, intervenţie la înălţime şi la accidente colective) vor reprezenta la eveniment MAI. Comanda blocului de defilare, drapelul şi garda port-drapel vor fi asigurate de Jandarmeria Română, iar blocul de paradă va fi deschis de trei elicoptere aparţinând Inspectoratului General de Aviaţie, care vor survola Arcul de Triumf.

Militarii români aflaţi în misiune în teatrele de operaţii vor organiza manifestări specifice dedicate Zilei Naţionale a României şi reprezentanţii Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori şi solemnităţi de retragere cu torţe. La bordul navelor maritime şi fluviale militare se va ridica Marele Pavoaz, iar drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară.

Pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, precum şi pentru protecţia participanţilor la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale vor fi mobilizați aproximativ 500 de jandarmi ai Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti și peste 5.000 de jandarmi în întreaga ţară, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-08-04

TAGURI: SRI, MApN, SPP, paradă, MAIComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image